1 Het optreden van Björk op een festival in Servië is afgezegd, nadat de IJslandse zangeres tijdens een show in Tokio haar song Declare Independence had opgedragen aan het Kosovaarse volk. Bart De Wever heeft haar meteen laten weten dat ze mag komen zingen tijdens de inauguratie van Leterme.

2 Amy Winehouse wil haar eigen kleding- en cosmeticalijn op de markt brengen. Vooral haar revolutionaire idee voor gezichtspoeder dat je moet opsnuiven belooft een succes te worden.

3 Het Amerikaanse magazine ‘Maxim’ is in opspraak gekomen. Een journalist had het nieuwe album van The Black Crowes besproken en twee sterren gegeven zonder het te hebben beluisterd. Maxim heeft ondertussen zijn excuses aangeboden en na een korte luistersessie de twee sterren weer weggenomen.

4 Uit een peiling blijkt dat één op vier Canadezen in de entertainmentsector zou willen werken. Maar nog verrassender: voor één op de drie inwoners is een loopbaan als ambtenaar het allerhoogste. Kort samengevat: de ultieme droomjob in Canada is een rol in De Collega’s.

5 Ridley Scott, regisseur van onder meer ‘Gladiator’, ‘Kingdom of Heaven’ en ‘American Gangster’, wil een film maken over de top tussen Ronald Reagan en Michael Gorbatsjov in Reykjavik in 1986. De twee wereldleiders zaten toen samen om de wapenwedloop een halt toe te roepen. Gezien Scotts curriculum is de kans natuurlijk groot dat in zijn film wél raketten afgevuurd worden.

6 Bijna drie jaar na de laatste show van haar drie jaar durende ‘Farewell’-tournee heeft Cher een contract getekend met het Caesar’s Palace in Las Vegas, voor 200 optredens. Een titel voor de nieuwe show is er nog niet, maar misschien is ‘Fooled Y’all!’ iets?

7 Discoster Donna Summer is de studio ingedoken en wil binnenkort haar eerste album in 17 jaar uitbrengen. ‘Ik hoop dat wanneer mensen de muziek horen’, vertelt ze aan vakblad Billboard, ‘ze terug zullen denken aan hun jeugd en hun kindertijd.’ U weet wel, die tijd toen Summer nog iets voorstelde.

8 Paris Hilton gaat een realityreeks maken waarin ze op zoek gaat naar een nieuwe beste vriend(in). Ze is het naar eigen zeggen beu dat mensen haar alleen maar willen leren kennen omdat ze beroemd is, en zoekt nu iemand die ze echt kan vertrouwen.

9 Pamela Anderson wil haar huwelijk laten ontbinden. Enkele maanden geleden trad de actrice in het bootje met Rick Salomon, de man die eerder de seksvideo van Paris Hilton op het net gooide, maar nu wil ze weer van hem af. Me dunkt dat Pamela en Paris ondertussen toch voldoende gemeen hebben om beste vriendinnen te worden.

10 Tot slot: Prince heeft een heupoperatie nodig. Volgens de 49-jarige muzikant is het gewricht aangetast door het jarenlange dansen en heeft hij nu te veel pijn om nog op te treden. Ja, ja, de reputatie van Prince kennende zal het niet van het dansen zijn dat zijn heup naar de knoppen is.

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content