1* De Amerikaanse tv-zender ABC moet een boete van bijna 1,5 miljoen dollar betalen, omdat ze de strenge normen op het tonen van seks op tv overtreden heeft. In een aflevering van de politieserie NYPD Blue was er namelijk een vrouwelijke kont te zien, en daar kunnen de controleurs van de Federal Communications Commission niet om lachen. ABC probeerde zich nog te verdedigen door te zeggen dat ‘een achterwerk geen seksueel orgaan is’, maar na een korte zoektocht op het internet heeft het FCC dat argument verworpen.

2* De nieuwe ‘Rambo’-film is de meest gewelddadige uit de reeks. In de film, die zeer slecht onthaald is in de VS, vallen in totaal 236 doden, oftewel 2,59 per minuut. Neen, Rambo zelf zit er helaas niet bij.

3* Het Amerikaanse magazine ‘Entertainment Weekly’ heeft uitgerekend welke woorden het meeste voorkomen in de songs die in de afgelopen 40 jaar genomineerd waren voor een Oscar. ‘Love’ eindigt voorspelbaar op één met 75 vermeldingen, gevolgd door onder meer ‘Heart’ (41), ‘Dance’ (37), ‘Remember’ (33) en ‘Life’ (25). Ah, zoals in de zinsnede ‘Get a life’ ?

4* De Sven-lookalikewedstrijd van Q-Music is een groot succes geworden. Op de oproep van de radiozender zijn 135 mensen afgekomen die van zichzelf vinden dat ze op dj Sven Ornelis lijken. De politie heeft de kandidaten meteen opgepakt en weggevoerd.

5* Paul McCartney ontkent dat hij eind vorig jaar een hartoperatie heeft ondergaan, zoals de Britse tabloids hadden geschreven. Hij kreeg meteen de verrassende steun van zijn ex Heather Mills, die verklaarde dat dergelijke operatie onmogelijk was aangezien ‘hij geen hart heeft’.

6* Na 43 jaar mogen The Beatles weer binnen in Israël. Het land had de groep in 1965 de toegang verboden uit vrees dat haar muziek de plaatselijke jeugd zou corrumperen, maar vorige week heeft de regering zich verontschuldigd tegenover de twee overblijvende leden. Nu nog die paar honderdduizend Palestijnen weer binnenlaten en het komt allemaal goed in het Midden-Oosten!

7* Er komt een reünie aan van New Kids On The Block, de vaak bespotte überboysband die wereldberoemd was begin jaren 90. De naam wordt wel veranderd naar Desperate Kids On The Block.

8* De overblijvende leden van Queen plannen een vervolg op de succesvolle musical We Will Rock You, gebaseerd op de songs van de groep. Werktitel: We Will Rock You (All The Way To The Bank).

9* Een nieuwe soort kevers heeft de naam ‘Orectochilus orbisonorum’ gekregen, naar de zanger Roy Orbison. De soort komt vooral voor in New Mexico, en is gemakkelijk te herkennen aan de donkere zonnebril en het repertoire vol droevige levensliederen.

10* Tot slot: het Duitse reisbureau OssiUrlaub legt deze zomer een speciaal chartervliegtuig in voor naturisten. Passagiers op weg naar hun favoriete reisbestemming kunnen daarop hun kleren al uitspelen terwijl ze in de lucht hangen. Waarmee het reisbureau meteen antwoord geeft op de vraag: Wat is er erger dan op het vliegtuig naast een dikke Duitser zitten?

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content