1* Oliver Stone gaat een film draaien over George Bush. De regisseur van onder meer World Trade Center en Platoon wil ‘een eerlijk, waarheidsgetrouw portret’ van de president maken, en belooft ‘enkele verrassingen voor zowel de fans als de critici van de man’. Zo zal onder meer blijken dat het eigenlijk George Bush was die achter de aanslag op JFK zat.

2* Ringo Starr is weggelopen uit een Amerikaanse talkshow, nadat hij te horen kreeg dat zijn bijdrage met de helft ingekort zou worden. Als Starr even principieel was geweest toen hij in de Beatles zat, dan was hij al na de opnames van hun eerste album uit de groep gestapt.

3* Lenny Kravitz doet niet meer aan seks. De muzikant onthoudt zich al drie jaar van alle vleselijke geneugten, zegt hij in het magazine Maxim. Wie zich afvroeg waarom Kravitz’ muziek de laatste jaren zulke slappe kost was…

4* Eddie Murphy maakt een serieuze kans om dit jaar enkele Razzies mee naar huis te nemen, de ‘anti-Oscars’ voor de slechtste films van het afgelopen jaar. Voor zijn ‘komedie’ Norbit – waarin hij drie verschillende personages speelt – kreeg Murphy niet minder dan vijf nominaties, een absoluut record in de geschiedenis van de Razzies.

5* Kiefer Sutherland is vorige week vrijgelaten uit een Amerikaanse gevangenis. De ster uit 24 moest een celstraf van 48 dagen uitzitten omdat hij was betrapt terwijl hij dronken achter het stuur zat. 48 dagen, volgens ons hebben ze daar wel echt om gedaan.

6* Rapper P. Diddy gaat zijn naam nog maar eens veranderen. Vanaf nu wil hij als ‘Sean John’ door het leven gaan, vertelt hij aan de Daily Star, net zoals zijn aftershave die onlangs op de markt is gekomen. ‘Bij elke periode in mijn leven hoort een nieuwe naam’, zegt hij. ‘En nu is dat Sean John, omdat die samenvat wie ik ben.’ Blij dat Diddy zelf eens toegeeft dat hij gewoon lucht met een geurtje is.

7* Een serveerster uit Australië zal zich de passage van Bon Jovi in haar restaurant nog lang herinneren: nadat de rockgroep er gegeten had, liet frontman Jon Bon Jovi immers een fooi van 600 dollar achter. Of omgerekend de waarde van 600 Bon Jovi-albums.

8* Shrek trekt naar Broadway. Deze zomer gaat er in de VS een musical in première, gebaseerd op de eerste film. De makers willen in de productie niet zomaar het verhaal navertellen, maar ook ‘het emotionele leven van de personages verder uitdiepen’. Een musical lijkt inderdaad de meest aangewezen plaats om de relatie tussen Shrek en Donkey van naderbij te bekijken.

9* Na vijftien jaar rust gaat Leonard Cohen weer op tournee. Op zijn officiële website stond vorige week een aankondiging dat de troubadour in mei in de VS en Canada gaat spelen, vooraleer hij in de zomer naar Europa afzakt. Kortom: first he’ll take Manhattan, then he’ll take Berlin.

10* Tot slot nog groot nieuws. Volgens de manager van Guns ’n Roses heeft Axl Rose ‘vlak voor Kerstmis’ de laatste hand gelegd aan Chinese Democracy, het nieuwe album waar hij al ruwweg 15 jaar mee bezig is, waardoor de plaat ‘eind deze zomer’ zou uitkomen. Eerlijk gezegd denken we dat het bobsleeteam van Operatie Winterberg nog eerder een gouden medaille zal behalen op de zomerspelen in Peking, maar goed.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content