1 Nicole Kidman zal de hoofdrol spelen in de biopic over Dusty Springfield, de legendarische zangeres van onder meer Son of a Preacherman die in 1999 stierf aan borstkanker.

2 La Kidman is dan weer een opmerkelijke afwezige op www.tomcruise.com, de nieuwe officiële website die de acteur gelanceerd heeft naar aanleiding van de 25e verjaardag van zijn eerste hoofdrol in Risky Business. Het hoogtepunt van de site: het wel erg bombastische openingsfilmpje waarin op de tonen van Also Sprach Zarathustra frag-menten uit Cruises carrière aan elkaar zijn gemonteerd.

3 Uit een documentaire op de Spaanse televisie blijkt dat Cliff Richard ten onrechte het Eurovisiesongfestival van 1968 heeft verloren. Richard eindigde met Congratulations tweede na de Spaanse inzending, maar nu blijkt dat medewerkers van dictator Franco de stemming hebben vervalst. Richard eist nu een herziening van de uitslag.

4 In Hongkong zijn klanten van verschillende muziekwinkels aan de haal gegaan met levensgrote kartonnen versies van Madonna in een provocerende houding. Haar nieuwe album Hard Candy bleef vreemd genoeg wel netjes in de rekken liggen.

5 Sean ‘Diddy’ Combs heeft geschiedenis geschreven. Hij werd vorige week de eerste rapper die zijn eigen ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame. Zijn reactie: ‘Ik wil er nog een tweede, maar ditmaal als acteur.’ Er even aan voorbijgaand dat hij de eerste ook maar gekregen heeft omdat hij doet alsof hij een muzikant is.

6 ‘Ik wil Barack Obama als president van dit land, een land dat ooit zei dat mensen met zijn huidskleur maar halve mensen waren.’ Ook Tom Hanks gaat op zijn MySpacepagina achter Obama staan.

7 Amy Winehouse zal dan toch niet de themasong zingen van de nieuwe Bondfilm ‘Quantum of Solace’. Producer Mark Ronson heeft de opnames stopgezet, vanwege haar ‘labiele gedrag’. Zij wou óók een andere titel?

8 Winehouse mag wel optreden op het feestje voor de 90e verjaardag van Nelson Mandela, in juni in het Londense Hyde Park. De jarige heeft haar zelfs persoonlijk opgebeld om haar uit te nodigen.

9 Scarlett Johansson gaat trouwen, en wel met acteur Ryan Reynolds. Reynolds was een jaar geleden nog verloofd met Alanis Morissette, maar hij wou naar eigen zeggen liever met een goede zangeres in het huwelijk treden.

10 Tot slot: er zou een vechtpartij geweest zijn tijdens de opnames van FC Nerds. Twee van de would-be voetballers zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan nadat de één een geleende dvd niet wou teruggeven. Laat ons raden: het was een dvd van Star Wars?

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content