Vrijdag 31/8, 20.30 – vtm

VT4’s poging om de format hier te lande te slijten, onder de vlag Supertalent van Vlaanderen, met wijlen Dré ‘Felice’ Steemans, is alweer in de nevelen des tijds verdwenen. Productiehuis Freemantle doet het nu als Belgium’s Got Talent met vtm en Koen Wauters. ‘Hier zie ik mezelf met mijn dochters naar kijken’, ‘Al weet ik ook wel dat de mensen zich afvragen: zo’n talentenjacht, moet dat nu weer? Wel, waarom niet?’

Waarom wel?

KOEN WAUTERS:Belgium’s Got Talent schiet van het een naar het ander: een dansgroep, een komische act, dan weer acrobatische toeren… Alles speelt zich af voor een livepubliek, wat voor ambiance zorgt. Zelf volg ik vanuit de coulissen, achter het doek van de theaterzaal.

In de jury zien we zowaar Ray Cokes opduiken. Is die bekend genoeg voor het brede publiek?

WAUTERS: Daar maak ik me geen zorgen over. Als ze hem eenmaal leren kennen, dan lusten onze kijkers hem wel. Ja, Ray is laconiek maar zelfs de hardste waarheid zegt hij met een twinkeling in de ogen: je ziet dat hij het goed meent. Ik vind trouwens dat we een topjury hebben: Rob Vanoudenhoven zit als de humorist op zijn plaats en Karen Damen heeft al helemaal een hart voor talent, groot en klein.

Toen ze na The Voice kwamen aanzetten met Belgium’s Got Talent, dacht je dan niet: hebben jullie niets anders?

WAUTERS: Vtm weet dat ik deze shows met veel plezier doe, maar ik heb ook gezegd: laat dit niet het enige soort programma’s zijn dat ik nog mag maken. Ik kan meer.

Nooit gedacht om weg te gaan?

WAUTERS: Ik voel nog altijd een sterke verbondenheid met vtm. Ik werk er al van de eerste dag, al 23 jaar lang. Toen Guido Depraetere begraven werd en Mike Verdrengh te geëmotioneerd was om daarover iets te zeggen in het journaal, vroegen ze mij om in naam van alle vtm-medewerkers te spreken. Dat wil iets zeggen: vtm is zowat ‘mijn’ bedrijf geworden. Ik kan het me haast niet voorstellen om het te verlaten.

Is jouw zender klaar voor Vier?

WAUTERS: Het is doodzonde dat vtm zoiets nodig heeft om weer in actie te schieten. Ik geef het grif toe: het werd hoog tijd. Maar er wordt nu keihard gewerkt. Ik heb de laatste maand meer meetings gehad dan de laatste drie jaar samen. Volgend jaar in september moet er iets staan in een ander tv-genre. Vtm heeft naast typische sterkhouders zoals een talentenjacht ook elk seizoen enkele programma’s nodig die van ons zijn, die niet in het buitenland bedacht zijn en klakkeloos overgenomen. Daar is op zich niks mis mee, maar je moet ook creatief zijn.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content