Shawn Mendes (19)

14,1 miljoen volgers op Twitter

25,8 miljoen volgers op Instagram

23,3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify

Grootste hit Treat You Better, 1,4 miljard keer bekeken op YouTube

In 1 lyric ‘We don’t have to be ordinary / make your best mistakes.’

Zowat ieder tienermeisje in de wereld weet zowat alles over Shawn Mendes. Dat hij een opmerkelijke tattoo op zijn arm heeft (een soundbite van zijn ouders die zeggen dat ze hem graag zien). Dat hij Ed Sheeran zijn beste vriend mag noemen. Dat hij een Disney-ster wilde worden, maar zijn auditie verknalde omdat hij zijn tekst was vergeten. Dat hij graag een duet met een hologram van zichzelf wil zingen.

En dat hij in een volgend leven graag een vogel zou zijn. ‘Maar echt een góéde vogel. Zoals een havik. Het zou zwaar sucken om terug te komen als een zeemeeuw.’

De Canadese tiener werd als zestienjarige een superster op Vine, waar hij covers deelde en onder de hashtag #shirtlessshawn viraal ging. Zijn eerste single, Life of the Party (2014), verkocht meer dan 150.000 exemplaren in de eerste week na de release – zonder enige radiopromotie. Het jaar daarop haalde Stitches al 204 miljoen streams. Zoals u hierboven ziet, gaat hij ondertussen al ruim over het miljard views op YouTube.

Mendes woonde afgelopen zomer in zijn thuisstad Toronto een concert bij van The Weeknd. Rapper Drake was ook aanwezig in het publiek. Mendes, helemaal starstruck, stapte op de Canadese superster af om een praatje te slaan. Enkele seconden later werd hij hardhandig aangepakt door Drakes security. Nog niet iedereen kent hem. Nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content