GREY’S ANATOMY

21.40 – VIJFTV

De Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy heeft zijn start op Vijftv niet gemist. De eerste afleveringen behoorden met een dikke honderdduizend kijkers meteen tot de best bekeken uitzendingen van de omroep. Oké, dat is niets vergeleken met de zowat 25 miljoen Amerikanen die iedere week afstemmen op de reeks, maar het is een begin. Ook kwalitatief mag Grey’s Anatomy – over de belevenissen van het groepje stagiairs in een ziekenhuis in Seattle – er wezen. Om aan het niveau van E.R. te geraken, zal de serie nog een hoop boterhammen mogen eten, maar de eerste afleveringen waren flitsend in beeld gebracht en onderhoudend. De jonge acteurs zijn in de VS ondertussen sterren geworden, vooral Patrick Dempsey (dokter Derek Sheperd) en Ellen Pompeo, die als Meredith Grey meteen ook haar naam gaf aan de reeks. De makers wilden Pompeo (bijnaam: ‘Het Potlood’, vanwege haar anorexialook) er trouwens echt wel bij: ze had al een contract getekend nog voor de rest van de rollen zelfs maar bekend was.

Je debuteerde in Moonlight Mile, een film met Dustin Hoffman en Jake Gyllenhaal, en hebt daarna ook nog naast Leonardo DiCaprio gespeeld in Catch Me If You Can. Waarom doe je dan mee aan een tv-serie?

Ellen Pompeo: Met zo’n sterk vrouwelijk personage is het moeilijk om neen te zeggen. Die films die je opnoemt, daar had ik trouwens maar een heel klein rolletje in. Er worden vandaag de dag in Hollywood te weinig goede rollen geschreven voor vrouwen. Als ik een aanbod krijg, dan is het altijd voor ’the girlfriend part’.

En dan word je er nog uitgeknipt. Ik las dat jij eigenlijk ook hebt meegedaan in DareDevil én in Eternal Sunshine of The Spotless Mind?

Pompeo: Ja, maar daar zijn mijn bijdragen helaas in de vuilnisbak beland. In Eternal Sunshine of The Spotless Mind speelde ik het ex-vriendinnetje van Jim Carrey, en haar rol was blijkbaar toch niet essentieel voor het verhaal (lacht). De enige films waarin ik wel een hoofdrol zou kunnen spelen, zijn van die grote, luide blockbusters. Geef mij dan maar dit: Grey’s Anatomy is voor mij het ideale compromis tussen kunst en commerce.

Heeft je bekendheid je ondertussen al iets opgeleverd?

Pompeo: Wel, sinds de serie is begonnen, zijn er al verschillende van mijn familieleden opgenomen in het ziekenhuis. Je weet dat hier in de VS de wachttijden daar wel eens kunnen oplopen, maar als zij zeggen ‘Beseffen jullie wel wie mijn nicht/kleindochter… is?’, dan worden ze meteen naar de vip-ruimte gebracht en krijgen ze een pedicure aan bed (lacht).

Coupling Herhaling van de Britse sitcom (23.50 – Canvas) Purity Documentaire over het reinigingsritueel dat is voorgeschreven aan vrouwen binnen orthodox-Joodse gemeenschappen (23.55 – Ned3).

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content