Seks, drugs en rock-‘n-roll, dát zoekt Ruben ‘Triggerfinger’ Block op het net, maar ook Shaun The Sheep.

Seks, drugsen rock-‘n-roll,dát zoekt Ruben ‘Triggerfinger’ Block op het net, maar ook Shaun The Sheep. Een gitaarliefhebber als jij kan niet anders dan naar gear surfen.

Betrapt! eBay en gbase behoren tot mijn favorieten, maar ook op tvjones.com (onderdelen), mergili.com (vakwerk), haarguitars.nl (accessoires) en daddario.com (snaren) kom ik aan mijn trekken. Boeken over muziek zoek ik ook online. Op vox.telenet.be vind je een héél groot aanbod, al haal ik ze meestal zelf in de winkel in Lier.

Koop je ook liedjes online?

Ik hou van cd’s, maar iTunes is handig als je snel een nummer nodig hebt. Weet je wat ik wel doe? Ter vervanging van de vroegere mixcassettes kopiëren mijn vrienden en ik liedjes op een compilatie-cd. Maar als ik iets echt goed vind, koop ik toch het album, zoals laatst nog dat van Grinderman.

Ben jij tegen illegaal downloaden?

Euhm, ik weet niet eens hoe het moet. Ik vermoed dat ik dan een programma moet installeren en daar bedank ik voor. Misschien zou ik dan de verleiding niet kunnen weerstaan. Sowieso zullen muzikanten naar een andere formule moeten zoeken om hun muziek aan te bieden en inkomsten binnen te rijven.

Proberen jullie daar met Triggerfinger tegen in te gaan?

Onze laatste plaat doet het verbazend goed, zeker als je bedenkt dat er steeds meer illegaal gedownload wordt en wij op de radio niet worden grijsgedraaid. Madonna geeft haar album weg bij concerten – mag ook wel voor die ticketprijs! – maar wij besteden liever veel aandacht aan een mooie uitgave.

Ontplooi je ook niet-muzikale activiteiten op het internet?

Samen met de kinderen kijk ik héél graag naar shaunthesheep.com, een hilarisch schaapje van de makers van Wallace & Gromit. Voor hippe kleertjes moet je op myspace.com/littlemiss-welldressed zijn en leuke woonideeën vind je bij keetinhuis.nl. Zeker nu we aan het verbouwen zijn, komen die goed van pas.

Aha, heb je nog andere digitale verbouwingstips?

Via Google zoek ik tegenwoordig alles over de efficiëntste isolatiematerialen. (lacht) Aangezien ik zelf nogal bedreven ben in de schrijnwerkerij durf ik wel eens een ideetje te stelen van een ontwerper als Piet Hein Eek (pietheineek.nl), die enkel met sloophout werkt.

En ter inspiratie van je muziek?

Dat kan gelijk wat zijn. De site van La fille d’O bijvoorbeeld (lafilledo.com), voor een portie seks, drugs en rock-‘n-roll. Hoewel, drugs zal je daar niet vinden en ook bij Triggerfinger is dat niet echt aan de orde – we hebben het al druk genoeg met de rock-‘n-roll en seks.

Nu je er zelf over begint: hoe zit het met je onlineseksleven?

Drie heren op tour: je kan je wel voorstellen dat er al eens geloerd wordt. Het is niet zo dat we voortdurend naar porno zitten te kijken, maar je zou verschieten van wat je te zien krijgt als je op Google enkele waanzinnige zoekopdrachten ingeeft.Samen met zijn twee kompanen van Triggerfinger laat Ruben Block opzaterdag 28 juni de wijde omtrek van het Grensrockpodium in Menen op z’n grondvesten daveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content