Zowel on- als offline is Roos Van Acker een bezige bij.Maar als ze met ‘Peking Express’ in de brousse zit, kunnende mails wel even wachten.

Ben jij vergroeid met je mailbox of durf je hem niet meer te openen?

Dat valt best mee. Ik check mijn mails elke dag, ’s morgens en’s avonds. Dat is het eerste wat ik doe als ik opsta: ik trek een uurtje tijd uit om mijn mails te lezen en met een kopje koffie de websites van de kranten door te nemen. Soms werk ik van thuis uit, en dan staat Facebook de hele dag open.

Ben je een fervent Facebooker?

Met vlagen. In het begin was ik er heel erg mee bezig; ik vond hetleuk om oude klasgenoten terug te vinden en te zien hoe groot hun kinderen al zijn. Nu is dat weer wat verminderd. Als ik aande computer zit, ververs ik de pagina wel om de vijf minuten om te zien wie er foto’s online zet.

Je hebt ook een eigen website waarin behoorlijk wat werk is gestoken.

Dat klopt. Ik wilde een mooie website, en ik vind dat dat gelukt is. Maar ik ben slecht in het opvolgen van zulke dingen. Ik had dejongens beloofd dat ik dit weekend onze komende optredensonline zou zetten, maar het is me niet gelukt.

Je bent nogal populair online. Volg je de commentaren?

Niet echt. Mijn gastenboek en Facebook houd ik in het oog, maar ik lig er zeker niet wakker van. Ik ben al blij als er iets op staat dat niet naar mokkels.nl linkt. Sinds die aflevering van Spuiten en Slikken heb ik een nogal levendig online seksleven.

Google je jezelf wel eens?

Neen, nog nooit gedaan. Of toch: vorig jaar, toen we Getest op Dieren maakten. Hans Otten en ik hebben toen onze naam gegoogeld om te zien wie de meeste hits had. Ik heb gewonnen.

Geef je ook geld uit op het net?

Ja, ik koop elke week muziek op iTunes en vliegtuigtickets bestellen is ook veel makkelijker via het net. Soms koop ik onnozeliteiten voor thuis. Op megagadget.nl bijvoorbeeld heb ik een sprekend hert gekocht, een nep opgezet beest waarmee je mensen kunt laten schrikken. Zoiets vind ik grappig. Helaas heb ik hem nog steeds niet gekregen, want hij is al een jaar uit voorraad.

Voor je werk vertoef je regelmatig voor lange tijd in het buitenland, afgesloten van de rest van de wereld. Doe je dan een beroep op de moderne technologieën?

Tijdens Peking Express logeerden we af en toe in een deftig hotel mét internet, maar eigenlijk maak ik daar bijna geen gebruik van. De connectie met België valt snel weg. Soms stuurde ik een sms naar mijn ouders en als ik het echt lastig had, belde ik hen op.En daar bleef het bij.

Roos Van Acker is sinds kort weer aan het zingen geslagen.Samen met Anton Walgrave, Klaas Delrue en Ruben Block toert ze rond met de concertreeks ‘En Wat Dan? – Liederen van Afscheid’.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Live)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content