Geen insideverslag uit de popindustrie zonder straffe verhalen. Speciaal voor u verzamelde Focus Knack de acht sappigste en ‘volledig waargebeurde’ roddels uit Pop Babylon.

In de categorie bizarre weetjes: Axl Rose van Guns N’ Roses beschikte over een roadie met in elke hand een haardroger. Tijdens de solo’s van Slash kwam Axl naar de rand van het podium en trok hij zijn fietsbroek naar beneden, waarna de roadie zijn ballen droogblies. Doel? De irritatie van het schuren tegengaan.

‘Geen Torah! Geen Bijbel! Geen Koran! Geen Jezus! Geen God! Geen Allah! Geen fucking religie! Ik zet het allemaal in het contract!’ De platenbaas van Bob Dylan was naar verluidt niet opgezet met diens born-again christian platen – niet met-een zijn meest commerciële werk – en stelde dan ook zijn eisen bij de contractvernieuwing.

‘Kraftmayonaise, Grey Poupon Dijonmosterd, romige pindakaas van Skippy, een vier meter lange boa constrictor, een machinegeweer en het uurrooster van de lokale AA-afdeling.’ De rider van Mötley Crüe was voor elke concertorganisator een regelrechte nachtmerrie.

Al blijft die van Marilyn Manson onze favoriet. ‘Airconditioning op maximum, Haribobeertjes, Dorito’s, Kool-Aid, kersenvanille van Hansen, popcorn voor in de microgolf, een fles absint en een kale prostitué zonder tanden.’

‘Het is winderig buiten, doe er iets aan.’ In zijn Boliviaanse cokeperiode waren Elton Johns eisen aan zijn manager al eens buitensporig. Mocht u zich trouwens afvragen hoe sir Elton ooit een half miljoen pond aan bloemen wist op te souperen: in het Londense Kensington was er volgens Pop Babylon een bloemenwinkel waar cocaïne in de boeketten werd verwerkt. Kostprijs per boeket: 75 euro.

Zes uur. Zo lang wachtte James Brown in de luchthaven tot een wítte Rolls-Royce hem kwam ophalen. De zwarte Rolls die klaarstond kon niet op zijn goedkeuring rekenen. ‘Mr Brown reist niet in een zwarte Rolls-Royce, Mr Brown reist enkel in een witte Rolls-Royce.’

Rijk is MC Hammer van zijn U Can’t Touch This niet geworden. Twee bussen vrienden meenemen op tour bleek achteraf niet de meest budgetvriendelijke maatregel.

De vadsigste man in de showbizz is ongetwijfeld LouPearlman, de malafide manager van onder meer de Backstreet Boys. Hij liet ooit een potentieel boysbandlid om twee uur ’s nachts bij hem thuis langskomen. Toen de jongen vroeg wat hij moest doen om het tot de band te schoppen, leunde Pearlman achteruit in zijn zetel, spreidde hij zijn benen, toonde hij zijn witte broek en zei: ‘Jij bent een slimme jongen. Zoek het zelf maar uit.’ Pearlman zit momenteel een gevangenisstraf van vijfentwintig jaar uit.

(G.Z.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content