QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 De leden van Sigur Rós staan al bekend als rare snuiters, en dat zal met de release van hun concertfilm/livealbum Inni niet veranderen. De ‘limited edition’ van die box zal namelijk een item bevatten dat je niet meteen zou verwachten. Wat?

A Een stukje kleding van een van de groepsleden.

B Een brokje IJslandse grond.

C Een gedroogde bloem.

2 Wij vinden het nog altijd opmerkelijk dat iemand ervoor zou durven uitkomen dat Coldplay bij hen muziek is komen lenen, maar met de nieuwe single Paradise werd de groep rond Chris Martin nog maar eens beschuldigd van plagiaat. Ook Bob Dylan raakte dezelfde week verwikkeld in een soortgelijke zaak. Waarom wordt hij ervan verdacht leentjebuur te hebben gespeeld?

A De tekst van een van zijn laatste songs lijkt erg goed op een bestaand gedicht.

B De riff van een Dylannummer komt uit een oude folksong.

C Zijn schilderijen vertonen veel gelijkenissen met enkele bekende foto’s.

3 Misschien is er een oorzakelijk verband met het feit dat ze muzikaal weinig meer voorstelt, maar elke nieuwe single van Britney Spears lijkt gepaard te gaan met een relletje. Nu zorgden de opnames van de videoclip van Criminal in de Londense wijk Hackney voor problemen met het lokale bestuur, dat de zangeres op de vingers tikte. Waar namen de mensen van Hackney aanstoot aan?

A De weinige kleren die Britney tijdens de opnames aanhad.

B De tijger die voor de clip door de straten van de wijk moest lopen.

C De revolver die de zangeres in haar handen had.

4 Vorige week is David Croft gestorven, een Britse comedyschrijver en de man achter successeries als Allo, Allo en Are You Being Served? In die hoedanigheid bedacht hij enkele van de bekendste catchphrases die de afgelopen decennia te horen zijn geweest op het tv-scherm. Welke oneliner komt niet uit zijn koker?

A ‘I’m free!’

B ‘You stupid woman!’

C ‘Suits you, sir!’

5 In de Verenigde Staten is vorige week Terra Nova in première gegaan, een van de meest besproken tv-series van het najaar. De oorzaak van de hype lag voor de hand: Terra Nova, dat bij ons eerst op Prime te zien zal zijn en daarna op vtm, verenigt Steven Spielberg met een van zijn grote liefdes, dinosaurussen. Hoe vaak heeft Spielberg de reptielen eigenlijk al opgevoerd in zijn film- of tv-projecten?

A 3 keer

B 6 keer

C 10 keer

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content