quiz VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1De kogel is door de dinosaurus: er komt een nieuwe Godzilla-film. De Amerikaanse studio Legendary Films heeft de Japanse rechtenhouder, die na de rampzalige Godzilla-film uit 1998 weigerachtig stond tegenover een nieuwe blockbuster, eindelijk kunnen overtuigen van haar oprechte intenties en kreeg de toestemming om een vervolg te breien aan een van de langst lopende filmreeksen uit de geschiedenis. De hoeveelste Godzilla-film zal de nieuwe prent, die in 2012 zou moeten uitkomen, worden?

A De 20e

B De 30e

C De 50e

2Sommige films verliezen in de loop der jaren hun schokeffect, andere blijven er blijkbaar in slagen om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Toen de Ierse Film Classification Office lucht kreeg van de plannen om een beruchte horrorklassieker uit de jaren 70 op dvd uit te brengen, schoten de leden in actie. De IFCO hield de release tegen vanwege het ‘extreme geweld en wreedheden tegenover mensen’ die erin te zien zijn. Omdat u nu vast heel erg benieuwd bent om te zien wat de Ieren zo choqueert: om welke film ging het?

A I Spit On Your Grave

B Cannibal Holocaust

C The Texas Chainsaw Massacre

3Een verrassing kun je het niet noemen: in een internetpeiling is Sylvester Stallone uitgeroepen tot de ultieme actieheld van het grote scherm. De hoofdrolspeler uit Rambo en Rocky kreeg een derde van de stemmen, en stak zo Arnold Schwarzenegger (24 procent) en Bruce Willis (15 procent) de loef af. Onze eigenste Jean-Claude Van Damme haalde 7 procent van de stemmen, en liet daarmee nipt de enige vrouw in de toptien achter zich. Wie was die actieheldin?A Sigourney Weaver

B Uma Thurman

C Angelina Jolie4Op de Amerikaanse televisie is vorige week $#*! My Dad Says in première gegaan, een nieuwe komische reeks met William ‘Captain Kirk’ Shatner in de hoofdrol. Niet alleen de titel van die serie (een gecensureerd ‘Shit My Dad Says’) is speciaal, ook de ontstaansgeschiedenis ervan. Wat ligt er aan de basis van $#*! My Dad Says?

A Een reeks reclamefilmpjes voor een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij.

B Een populaire account op de sociale netwerksite Twitter.

C Has Been, het ‘spoken word’-album dat William Shatner in 2007 opnam met Ben Folds.

5Bruce Dickinson is wat je noemt een veelzijdig man. Hij werd wereldberoemd als zanger van de heavymetalband Iron Maiden, schreef een paar romans die in Groot-Brittannië bestsellers werden en deed ooit nog mee als schermer aan de kwalificaties voor de Olympische Spelen. En sinds vorige week oefent Dickinson een baan uit die helemaal niet in de lijn ligt van al het voorgaande. Welke?

A Hij is marketingdirecteur geworden bij een luchtvaartmaatschappij.

B Hij heeft zijn eigen winkel voor biologische producten geopend.

C Hij is benoemd tot carrière-adviseur aan een Britse universiteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content