QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Half december komt Tron: Legacy in de Amerikaanse zalen, de opvolger van de sciencefictionfilm Tron uit 1982, over een computerprogrammeur die in een virtuele wereld belandt. Eindelijk, mogen we wel zeggen, want de promotiecampagne in de aanloop naar de release heeft heel lang geduurd. Hoeveel tijd zal studio Disney uiteindelijk uitgetrokken hebben om Tron: Legacy goed in de markt te zetten?

A 15 maanden

B 22 maanden

C 29 maanden

2 Een cadeautip mocht in deze rubriek evenmin ontbreken. Robbie Williams viert zijn twintigste verjaardag in de showbizz met een hele nieuwe reeks merchandising, waarvan elk product vernoemd is naar een van zijn hits. Welke van onderstaande geschenken zult u niet terugvinden?

A De Let Me Entertain You-sjaal

B De Angels-geurkaars

C De Road to Mandelay-atlas

3 The Party at Kitty and Stud’s, zo heet de film uit 1970 waarin Sylvester Stallone debuteerde. Als die titel u niet bekend voorkomt: het gaat om een softpornoprent, waar de toen nog onbekende Stallone voor het geld aan meewerkte. Toen de acteur doorbrak, brachten de makers – ook al voor het geld – de film in 1976 opnieuw uit, ditmaal onder de titel Italian Stallion, en vorige week heeft de eigenaar de originele kopie op eBay verkocht. Hoeveel bracht The Party op?

A 123.015 dollar

B 412.100 dollar

C 757.480 dollar

4 Ook de Amerikaanse countryrockgroep Wilco brengt dezer dagen een wel heel speciaal product op de markt, waarvan de link met hun muziek ons niet meteen duidelijk is. Wat?

A Broodjes

B Bier

C Koffie

5 De horrorfilm New Terminal Hotel uit 2009 heeft niet bepaald hoge ogen gegooid – bij ons is hij zelfs nooit in de zalen gekomen – maar vorige week kwam de prent toch nog eens in het nieuws, zij het op een bizarre manier. Hoe?

A New Terminal Hotel was de laatste film van Corey Haim, de acteur die in het voorjaar overleed, en zijn erfgenamen ruziën nu over de opbrengsten.

B Het echte New Terminal Hotel in Londen eist een schadevergoeding van de makers omdat de horrorfilm zijn reputatie heeft besmeurd.

C De politie heeft een onderzoek uitgevoerd op de set omdat men dacht dat er een echte moord had plaatsgevonden.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content