DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1Het invloedrijke technologietijdschrift Wired stelde vorige week op zijn website een lijstje op met de tien belangrijkste elektronische gadgets van het afgelopen jaar. U kunt vast wel raden welk hebbeding met de eerste plaats ging lopen, maar het apparaat dat vlak daarna kwam, was wel verrassend. Wat stond er op nummer 2, en dus voor de Kinect, de iPhone 4 en de Samsung Galaxy Tab?

A Een uitwendig brein

B Een elektronisch skelet

C Een onzichtbare scanner

2 ‘I’m digging myself into a hole/These days I’ll just work when once I had so much soul’, het is een tekst van de hand van Amy Winehouse, die ze geschreven heeft toen ze nog op school zat. De Britse tabloid The Sun pakte groot uit met de ‘verloren lyrics van de zangeres’, en claimde zelfs dat Winehouse in een zinnetje als ‘drain my drink and order more’ haar eigen toekomst heeft voorspeld. Of het écht om het werk van de zangeres gaat, is niet helemaal duidelijk, maar waar heeft de krant de blaadjes tekst naar eigen zeggen gehaald?

A Uit een schoolboek van Winehouse dat werd teruggevonden in het vuilnis.

B Van op de Facebookpagina van een oude schoolvriend van Winehouse.

C Van de dealer van Blake Fielder-Civil, de ex-man van Winehouse, die ze had weggegeven in ruil voor wat drugs.

3 Alf, de komische reeks uit de jaren 80 over een buitenaards wezen dat per ongeluk bij een modaal Amerikaans gezin belandt, leek onschuldig vertier toen ze op tv kwam, maar blijkbaar gebeurden er achter de schermen toch bizarre dingen. Dat blijkt althans uit de ietwat vreemde controverse waarin de reeks en haar makers vorige week – dus ruim twintig jaar na het einde – in de VS betrokken raakten. Waarover ging dat relletje?

A Paul Fusco, de acteur die Alf speelde, heeft in een nieuwe autobiografie bekend dat hij op de set seks had met een tegenspeelster, in zijn Alfpak.

B Er zijn op het internet oude bloopers van de reeks opgedoken, en in één daarvan begint Alf te vloeken en houdt hij een racistische tirade.

C De makers vertelden in een talkshow dat ze ontdekt hebben dat twee medewerkers eigenlijk in dienst waren van de CIA en moesten controleren of de reeks wel ‘vaderlandslievend’ genoeg was.

4De Amerikaanse Democratische partij zit in de hoek waar de klappen vallen na de verloren parlementsverkiezingen, maar volgens The Washington Post zouden Obama en co van plan zijn om binnenkort terug te slaan met een grote pr-campagne. En om hun imago op te vijzelen zouden de Democraten advies en hulp krijgen van een grote naam uit Hollywood. Wie?

A Steven Spielberg

B Brad Pitt

C James Cameron5Een (getekend) mens zou van minder een vreugdedansje maken. Het derde deel van Toy Story was immers niet alleen de populairste film uit de reeks totnogtoe, met een totale opbrengst van ruim een miljard dollar was het ook wereldwijd de meest winstgevende blockbuster van 2010. Dat blijkt althans uit berekeningen van het Amerikaanse magazine Forbes, dat op basis van kassacijfers uit de hele wereld een top 10 opmaakte. Forbes doopte 2010 meteen om tot ’the year of the cartoon’, want Toy Story 3 was lang niet de enige animatieprent die goed scoorde. Hoeveel tekenfilms staan er in de top 10?

A 4

B 5

C 6

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content