DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Yves Leterme voelt zich wellicht plots een stuk minder eenzaam. Hij is namelijk niet langer de enige met een volksliedblunder op zijn naam. Christina Aguilera mocht voor de finale van de Super Bowl, verreweg de meest bekeken sportwedstrijd op de Amerikaanse televisie, het gebruikelijke Amerikaanse volkslied zingen. Dat is een taakje waarvan menige artiest droomt, maar Aguilera bleek het toch niet de moeite te hebben gevonden om zich terdege voor te bereiden. De tekst die uit haar mond kwam, was niet helemaal zoals het hoort – met de nodige controverse in de VS tot gevolg. Toch heeft Aguilera het ook weer niet zo bont gemaakt als Garth Brooks in 1992. Wat deed die toen hij op de Super Bowl moest optreden?

A Brooks liet 45 minuten voor de start weten dat hij niet meer wilde meedoen, zodat te elfder ure een vervanger moest worden gezocht.

B Brooks verving een volledig couplet door een gitaarsolo.

C Brooks draaide zich halverwege het volkslied om en zong voort met zijn rug naar het publiek.

2 Ricky Gervais heeft nogal wat stof doen opwaaien met zijn grappen tijdens de uitreiking van de Golden Globes. De controverse had nog veel groter kunnen zijn, want eigenlijk had Gervais – zo vertelde hij in de talkshow van Conan O’Brien – nog een bijzonder choquerende stunt in gedachten om de show mee te openen. De producers brachten hem echter op andere gedachten.Wat wilde Gervais oorspronkelijk doen?

A Hij wilde naakt het podium opkomen.

B Hij wilde de show presenteren verkleed als Adolf Hitler.

C Hij wilde net voor de start dollarbriefjes uitdelen aan de eerste rijen, zogezegd om het smeergeld dat aan de stemmers betaald was terug te geven.

3 Volgende week gaat bij ons Gulliver’s Travels in première, een nieuwe verfilming – in 3D, vanzelfsprekend – van het beroemde boek van Jonathan Swift, ditmaal met Jack Black in de hoofdrol. Het werk van Swift dateert uit de eerste helft van de 18e eeuw, maar ook vandaag kun je er nog iedere dag een echo van horen. Een van de grootheden van het internettijdperk haalde er immers de mosterd voor zijn naam. Welk internetbedrijf baseerde zich op Gulliver’s Travels?

A Google

B Yahoo

C Amazon

4 In april zou Apple normaal gezien de tweede generatie van de iPad op de markt moeten brengen, en dat zorgt al maanden voor heel wat speculaties over hoe die van de eerste zal verschillen. Applefanaten zijn intussen zo hongerig naar informatie dat ze bereid zijn om zowat iedereen als een goede bron te beschouwen, zo bleek vorige week. Welke muzikant werd er plotseling naar aanleiding van enkele quotes in een interview opgevoerd als ‘iemand die meer weet over de iPad 2’?

A George Michael

B Elton John

C Jon Bon Jovi

5 De kerels van Top Gear weten niet van ophouden. De BBC heeft zich nog maar net moeten verontschuldigen tegenover Mexico nadat Clarkson en co zich in een aflevering denigrerend hadden uitgelaten over het volk (‘lui’) en de gastronomie (‘kots met kaas op’), of het was alweer raak. Welk land kreeg het vorige week te verduren in Top Gear?

A Albanië

B Bolivia

C Cambodja

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content