QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Slash, ex-gitarist van Guns N’ Roses, was aanwezig op het filmfestival van Sundance om er de geboorte van Slasher Film aan te kondigden, een filmmaatschappij die zich op horror zal toeleggen. Ter gelegenheid daarvan maakte Slash voor het Amerikaanse tijdschrift US een lijstje met ’25 dingen die je niet weet over mij’: hij speelt samen met zijn zoontje bijvoorbeeld graag met Lego, hij eet niets dat uit de zee komt en hij heeft pas acht jaar geleden voor het eerst een computer aangeraakt. Hij verklapte echter ook dat hij een interne defibrillator in zijn hart heeft zitten en dat zijn excessieve levensstijl er bijna voor heeft gezorgd dat hij het niet meer kon navertellen – ‘Don’t do drugs and alcohol, I’m living proof’, aldus Slash. Hoe vaak heeft Slash’ hart er volgens hem zelf de afgelopen jaren de brui aan gegeven?

A Twee keer

B Drie keer

C Vijf keer

2 Er was al langer sprake van, maar nu lijkt het toch zekerheid te worden: The Rolling Stones gaan opnieuw op tournee, om hun vijftigste verjaardag te vieren. Het nieuws van de nakende tour is wel op een wat gênante manier uitgelekt. Hoe?

A Via een e-mail van Keith Richards die per ongeluk naar een journalist werd verzonden

B Via een Facebookupdate van de manager

C Via een rechtszaak

3 Naar jaarlijkse gewoonte heeft Vanity Fair weer alles uit de kast gehaald voor de cover van zijn ‘Hollywood Issue’. Op de uitklapbare voorpagina van het maartnummer herkent u – tegen een decor dat het Sjanghai van de jaren 30 moet evoceren – van links naar rechts Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, James Franco, Jennifer Lawrence, Anthony Mackie, Olivia Wilde, Jesse Eisenberg, Mila Kunis, Robert Duvall, Joseph Gordon Levitt, Andrew Garfield, Rashida Jones, Garrett Hedlund en Noomi Rapace. De vraag is eenvoudig: wie van deze mensen verdient zijn plaats het meest? Met andere woorden: welke ster heeft Hollywood al het meeste geld opgebracht?

A Robert Duvall

B Anne Hathaway

C James Franco

4 James Franco heeft al enkele vreemde dingen op zijn curriculum vitae staan: hij speelde een veelbesproken gastrol in de Amerikaanse soapserie General Hospital (als de mysterieuze artiest Franco, een fictieve versie van hemzelf) en studeerde onder meer poëzie aan de universiteit van North Carolina. De nieuwste aanvulling op zijn cv is echter zelfs naar zijn standaarden bizar. Wat gaat Franco de volgende maanden doen?

A Hij zal een cursus over James Franco geven.

B Hij wordt surfleraar in Los Angeles.

C Hij wil een biologische boer worden.

5 De animatieserie Ren & Stimpy is altijd al moeilijk te negeren geweest, maar de reeks over een psychopathische chihuahua en een hersenloze kat had ook op muzikaal vlak kunnen opvallen. Volgens The Sun bood een bekende muzikant immers begin jaren 90 aan om bij de animatieserie enkele liedjes te schrijven, maar hij werd door de producers de deur gewezen. Wie wou Ren & Stimpy van muziek verzorgen?

A Kurt Cobain

B Paul McCartney

C Bono

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content