DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 ‘Ik had dit niet verwacht’, ‘Dank u aan mijn ouders’, ‘U bent een geweldig publiek’: wie de Oscarshow heeft bekeken, zal deze zinnen een paar keer hebben gehoord. Maar tappen de Hollywoodsterren voor hun dankwoordje allemaal uit hetzelfde vaatje? Wij hebben van drie speeches uit de Oscaruitreiking een ‘wordle’ gemaakt, aan u om ze met de juiste winnaar te linken.

A Christian Bale (Beste Bijrol voor The Fighter)

B Colin Firth (Beste Hoofdrol voor The King’s Speech)

C Natalie Portman (Beste Hoofdrol voor Black Swan)

2 The King’s Speech is dus de grote winnaar geworden op de Oscaruitreiking, met vier prijzen. Misschien had dat anders kunnen lopen als het bizarre nieuwtje dat enkele dagen voor de show bekendraakte, was uitgekomen toen de stemgerechtigden hun biljet moesten invullen. Op welke manier kwam The King’s Speech in het nieuws?

A Een deel van de set waar de film werd opgenomen, blijkt eerder te zijn gebruikt om pornofilms te draaien.

B Een van de grote geldschieters van de film werd beschuldigd van witwaspraktijken.

C De Britse koninklijke familie schreef een brief aan Colin Firth om verontschuldigingen te eisen voor de manier waarop hij koning George VI geportretteerd had.

3 Naar aloude traditie werden op de vooravond van de Oscarshow ook de Raspberry Awards uitgereikt, de prijzen voor de slechtste films van het jaar. Grote winnaars daar waren The Last Airbender en Sex & The City 2, al deden noch M. Night Shyamalan, noch een van de actrices uit de City-sequel de moeite om hun prijzen op te halen. Welke Hollywoodster had het lef om als allereerste wél zijn Razzie in eigen persoon in ontvangst te nemen?

A Arnold Schwarzenegger B Paul Verhoeven C Halle Berry

4 ‘The two and only Jane Russell’, zo zei de Amerikaanse komiek en acteur Bob Hope ooit over de vorige week overleden actrice. Dat was natuurlijk een verwijzing naar het meest in het oog springende aspect van het sekssymbool uit de jaren 40 en 50, vooral bekend om haar vertolking naast Marilyn Monroe in onder meer Gentlemen Prefer Blondes. Welk van volgende borstgerelateerde feitjes is verzonnen?

A Twee naast elkaar liggende bergen in de VS zijn vernoemd naar de boezem van Jane Russell.

B Voor haar debuutfilm ontwierp de producent speciaal een nieuwe bh om haar boezem beter te laten uitkomen

C In haar contract voor Gentlemen Prefer Blondes liet Russell een clausule opnemen die bepaalde dat haar boezem vaker in beeld moest komen dan die van Monroe.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content