QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Wij dachten dat heavymetalpopgroep Def Leppard er niet in zou slagen om nog meer ‘street credibility’ te verspelen, maar met het nieuwe album, dat eind juni uitkomt, doet de band toch nog een verdienstelijke poging. Wat maakt die nieuwe plaat zo ‘onmetalachtig’?

A Het is een album vol kinderversies van hun nummers.

B Het is een album vol odes aan Jezus Christus.

C Het is een album zonder gitaren.

2. U geloofde dat Barack Obama het nieuws van Osama Bin Ladens dood had bekendgemaakt? Fout: een klein uur voor de Amerikaanse president op de televisie zijn toespraak hield, had Keith Urbahn, de stafchef van Donald Rumsfeld, minister van Defensie onder George W. Bush, namelijk al op Twitter laten weten dat hij uit goede bron had vernomen dat de terrorist omgebracht was. Dat zorgde vanzelfsprekend voor heel wat verkeer op de microblogsite: hoeveel ’tweets’ over het vermoedelijke einde van Bin Laden werden er geteld tussen het bericht van Urbahn en de speech van Obama?

A 1 miljoen

B 5 miljoen

C 15 miljoen

3. Het kan wat vreemd klinken voor een artiest die op zijn optredens zijn eigen cheerleaders meebrengt en opblaasbare Kerstmannen in het publiek gooit, maar Sufjan Stevens is overgevoelig voor externe stimuli. Een virus heeft zijn zenuwstelsel aangetast, waardoor zijn lichaam op willekeurige momenten tilt kan slaan. Dat ondervond hij letterlijk aan den lijve, zo vertelde hij aan de krant The Independent, toen hij thuis nog eens een film wilde bekijken en halverwege zo gestresseerd raakte dat hij een kalmeermiddel moest slikken. Welke film joeg Sufjan Stevens de bibber op het lijf?

AThe Fantastic Mr. Fox

BTron

CInception

4. Dat David Lynch zijn eigen merk van koffie op de markt heeft gebracht, is al vreemd. Maar nu heeft de regisseur ook een reclamespotje gemaakt voor zijn ‘blend’ en dat is vreemder dan ongeveer alles wat de man in zijn lange carrière heeft gedaan. Waaruit bestaat dat filmpje?

A Beelden van koeien met de kop van een varken.

B Beelden van vulkanen die ijsjes uitspuwen.

C Beelden van een afgesneden Barbiehoofd.

5. De vijfde Fast and Furious-film is bijzonder succesvol uit de startblokken geschoten, zowel in de Verenigde Staten, waar de film op tien dagen tijd 140 miljoen dollar binnenhaalde, als in de rest van de wereld. Het succes is hoofdrolspeler Vin Diesel blijkbaar toch een beetje naar het hoofd gestegen, want in een interview met de krant Los Angeles Times deed hij een wel heel boude voorspelling. Wat heeft de toekomst volgens Diesel voor Fast and Furious 5 in petto?

A De film zal meer opbrengen dan Avatar.

B De film zal genomineerd worden voor een Oscar.

C De film zal nog eens vijf sequels krijgen.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content