DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Rapster Snoop Dogg was vorige week even in Australië ter promotie van zijn nieuwe album Doggumentary en hield daar een persconferentie. Niet meteen een ‘moment de gloire’ voor de verzamelde Australische media, als we de journalist mogen geloven die op het internet een lijstje maakte van de meest dwaze vragen die aan de rapper werden gesteld. Welke van onderstaande vragen stond niet tussen het dozijn ‘worst questions’?

A Hebt u een uitnodiging gekregen voor het huwelijk tussen William en Kate?

B Zou u liever kangoeroetestikels eten of de neus van een dingo likken?

C Wat is uw favoriete Australische soap?

2 Er worden in oorlogen steeds meer robots ingezet die in plaats van soldaten het vuile werk moeten opknappen. De evolutie gaat zo snel dat het Britse ministerie van Defensie in een interne studie, die uitlekte in de krant The Guardian, vraagt om zo snel mogelijk spelregels op te stellen voor wat machines op het slagveld wel of niet mogen doen. Om de gevaren van ‘robot wars’ aanschouwelijk te maken, verwijst het ministerie naar een bekende sf-film. Welke?

ARobocop

BThe Terminator

CUniversal Soldier

3 Nu programma’s steeds gemakkelijker kunnen worden opgenomen en reclameblokken steeds vaker worden overgeslagen, wordt ‘product placement’ erg aanlokkelijk. Een Amerikaans frisdrankmerk gaat nog een stapje verder en wil een volledige tv-serie laten maken die als een soort uitgebreide reclamespot moet dienen. Welke frisdrank wordt binnenkort de eerste met zijn eigen reeks?

A Dr. Pepper

B Diet Coke

C Sprite

4 Als ons land ooit met een inval door Britse strijdkrachten te maken krijgt, bereiden we ons maar beter voor op het ergste. British Forces Broadcasting Service, de radiozender van het Britse leger, heeft haar luisteraars immers naar hun meest geliefde rock- en popsongs gevraagd, en als ze komen, zullen de soldaten blijkbaar niet The Beatles of The Rolling Stones meebrengen. Welke song kaaptede eerste plaats weg?

ABohemian Rhapsody van Queen

BChasing Cars van Snow Patrol

C Angels van Robbie Williams

5 Sinds Kato in de voorrondes van Idool met een ukelele kwam aandraven, is het minigitaartje weer populair in Vlaanderen. Ook in de rest van de wereld is het kleinood aan een opmars bezig. De Amerikaanse krant The New York Times wijdde onder de titel ‘Ukelele crazy’ onlangs een heel artikel aan de hernieuwde hipheid van het snaarinstrument, met enkele getuigenissen van bekende muzikanten. Daarin betuigt ook een rocker zijn liefde voor de ukelele, een liefde die zo ver gaat dat hij een heel album op de gitaar heeft opgenomen. Wie brengt eind mei Ukelele Songs uit?

A Eddie Vedder

B Bruce Springsteen

C Chris Cornell

De antwoorden vindt u op Knackfocus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content