DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Ulysses, Oorlog en Vrede, De Naam van de Roos, er zijn boeken genoeg die veel mensen in de kast hebben staan, maar nooit effectief hebben gelezen. Hetzelfde geldt voor films, zo blijkt uit een onderzoek van de site lovefilm.com, die aan de surfers vroeg over welke titels ze al eens gelogen hadden dat ze hem hadden gezien. Over welke klassieker wordt er volgens de site het vaakst een leugen verteld?

A The Godfather

B 2001: A Space Odyssey

C Citizen Kane

2 Kalenders, poppetjes, T-shirts, ruilkaarten, het gamma Justin Biebermerchandising is al behoorlijk uitgebreid. Enkele ondernemende zielen hebben toch nog een gaatje in de markt gevonden en brachten vorige week een wel heel speciaal Bieberproduct uit. Welk?

A Een Bieberonderbroek

B Een zingende Biebertandenborstel

C Een Bieberbreezer

3 Het lijkt wel alsof de voorbereidingen voor de Amerikaanse versie van Basta! al duchtig aan de gang zijn. Dat zou je toch denken als je het onderzoek doorneemt dat de datingwebsite OkCupid onlangs de wereld instuurde. De mensen achter de site hebben de profielen van de ruim achthonderdduizend leden vergeleken en kwamen tot de conclusie dat er een link is tussen het Twittergebruik en het liefdesleven van de abonnees. Wat is dat verband?

A Mensen die Twitter regelmatig gebruiken, hebben kortere relaties.

B Mensen die Twitter regelmatig gebruiken, hebben meer onenightstands.

C Mensen die Twitter regelmatig gebruiken, blijven langer single.

4 Aqua Teen Hunger Force, de animatiereeks die bij ons op Acht te zien is, is in de wereld van de tekenfilm altijd al een buitenbeentje geweest en dat blijkt nog maar eens. Voor het nieuwe seizoen vroegen de makers namelijk aan een bekende hardrocker of hij de ’theme song’ wilde schrijven en de man stemde daarmee in. Wie levert voortaan de muziek bij de reeks?

A Josh Homme van Queens of the Stone Age

B Bruce Dickinson van Iron Maiden

C James Hetfield van Metallica

5 Tot slot, omdat het niet altijd even gemakkelijk hoeft te zijn, nog een doordenkertje voor de filmkenners. Welke regisseur stuurde vorige week volgende ’tweet’ de wereld in? ‘Skynet was supposed to go operational tonight. Instead of machines taking over, we have the very real threat of global warming.’

A Steven Spielberg

B Terrence Malick

C James Cameron

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content