HET BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) SHOWBIZZNIEUWS IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 De Amerikaanse politica Michele Bachmann heeft nog maar net bekendgemaakt dat ze zal meedoen aan de Republikeinse voorverkiezingen of ze heeft al haar eerste vijand gemaakt. De rocker Tom Petty meer bepaald, die er niet mee kon lachen dat de would-be presidente bij een bijeenkomst zijn song American Girl gebruikte toen ze het podium opstapte. Nu is Bachmann lang niet de eerste presidentskandidaat die tijdens een campagne een bekende song gebruikt tegen de zin van de componist: verbind het liedje/artiest met de politicus die er profijt uit probeerde te halen.

A Born in the USA – Bruce Springsteen

B I Won’t Back Down – Tom Petty

C Barracuda – Heart

D My Hero – Foo Fighters

E Soul Man – Sam & Dave

1 John McCain

2 Sarah Palin

3 Bob Dole

4 George W. Bush

5 Ronald Reagan

2 Je zou denken dat onderhand alles over The Beatles bekend is, maar in de nieuwe documentaire Beatles Stories, die onlangs in première ging in de VS, wordt toch nog een ander licht geworpen op de band. Of tenminste toch op John Lennon, want in de film vertelt de vroegere persoonlijke assistent iets over de muzikant wat je van de componist van songs als Give Peace a Chance en Imagine helemaal niet zou verwachten. Wat?

A Lennon had aandelen in de wapenindustrie.

B Lennon was een fan van Ronald Reagan.

C Lennon verkleedde zich graag als soldaat.

3 Van YouTube naar de cinema, het lijkt een grote stap, maar nu heeft een regisseur toch het plan opgevat om een van de vele hits op de videosite tot een langspeelfilm om te vormen. Als we de korte inhoud van het filmpje bekijken, dan wensen we de scenaristen alvast veel sterkte toe. Welk veelbekeken YouTubeclipje krijgt de eer om de overstap naar de bioscoop te maken?

A Een filmpje van een niezende panda.

B Een filmpje van een ontploffende colafles.

C Een filmpje van een kat die van een piano valt.

4 Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone is op zoek gegaan naar de ‘Queen of Pop’, de artieste die de afgelopen jaren – tussen 2009 en 2011 om precies te zijn – de muzikale wereld heeft beheerst. De redactie telde na hoeveel albums de popsterren verkocht hebben, hoe vaak hun clipjes op YouTube bekeken zijn, hoeveel hun tournees opgebracht hebben, hoe veel volgelingen ze hebben op Facebook en Twitter en hoe populair ze zijn op de Amerikaanse radiostations. De naam van de vrouw die met de titel ging lopen, zal geen verrassing zijn voor al wie de laatste jaren niet in een grot heeft doorgebracht – we drukken voor alle zekerheid nog eens een foto van haar af – maar de nummers twee en drie liggen minder voor de hand. Wie zijn volgens Rolling Stone de kroonprinsessen van de pop?

A Shakira en Katy Perry

B Taylor Swift en Rihanna

C P!nk en Beyonce

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content