DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Dat er bij sommige fans van Star Wars een schroefje los zit, zal wel geen groot nieuws zijn, maar een vrouw uit de VS heeft het wel heel erg bont gemaakt. Wat heeft de dame in kwestie gedaan, zodat ze de geschiedenis ingaat als de grootste Star Wars-freak én de grootste nerd uit de geschiedenis?

A Ze heeft de volledige inleidende tekst van de eerste Star Wars-film op haar rug laten tatoeëren.

B Ze heeft zich door een plastisch chirurg onder handen laten nemen om helemaal op prinses Leia te lijken.

C Ze is in het huwelijksbootje getreden met R2D2, de kleine robot uit de films.

2. Als u tijdens een avondje bioscoop in 2011 overvallen wordt door een déjà-vugevoel, weet dan dat het niet aan u ligt. Volgens een telling van de gespecialiseerde website Box Office Mojo zouden er dit jaar niet minder dan 27 films in de zalen komen die een vervolg zijn op een eerdere kaskraker – zij het als sequel, prequel of spin-off. Dat is een record – het vorige ‘hoogtepunt’ was 2003 met 24 titels – en de tweedehandse markt vormt dan ook een stevig deel van de films die in 2011 uit Hollywood komen. Welk percentage van het volledige aanbod vertegenwoordigen die 27 titels volgens Box Office Mojo?

A 20 procent

B 30 procent

C 40 procent

3. Een filmpje waarin een ‘bratwurst’ ligt te bakken op een barbecue en eentje waarin zes meisjes zich klaarmaken voor het weekend: dat vond een Australische documentairemaker tijdens zijn research voor een nieuwe reportage over hoe de nazi’s gebruik maakten van de cinema om de publieke opinie te bespelen. Inhoudelijk zijn de twee korte filmpjes niet echt wereldschokkend, maar vormelijk blijken ze wel baanbrekend. Wat is er speciaal aan de nieuwe ‘nazifilmpjes’?

A Ze zijn gemaakt in 3D, lang voor dat proces in Hollywood bekend was.

B Ze bevatten special effects waarvan men dacht dat ze sinds de jaren 80 mogelijk waren.

C Ze maakten deel uit van een reeks geurfilms, die niet alleen bekeken, maar ook ‘gesnoven’ konden worden.

4. Het was tijdens een voorstelling van Black Swan, maar we zijn er redelijk zeker van dat de nieuwe thriller van Darren Aronofsky er voor niets tussen zat: in een cinema in Letland kregen twee mannen vorige week een hoogoplopende ruzie, waarna de een de andere doodschoot. Wat was de aanleiding voor deze tragedie?

A De overledene maakte te veel lawaai met zijn popcorn.

B De man die neergeschoten werd, zat in de bioscoop met de vrouw van zijn aanvaller.

C De schutter zat luid te bellen in de bioscoop en kon het niet hebben dat het slachtoffer daar een opmerking over maakte.

5. De deugnieten van Radiohead hebben iedereen weer eens bij de neus genomen, door bijna vanuit het niets hun nieuwe album King of Limbs op het internet te zwieren. De reacties op de plaat zijn voorlopig verdeeld – onze recensie kunt u lezen op pagina 36 – maar het album werd in de eerste dagen wel al tienduizenden keren gedownload. Maar waar slaat de titel van de plaat op?

A Het was de bijnaam van een beroemde slangenmens uit de jaren 20.

B Het is een verwijzing naar een oude boom.

C Het is een Engelse uitdrukking voor ‘op twee gedachten hinken’.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content