QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 We willen hier niemand bang maken vlak voor de uitreiking van de Oscars, maar enkele wetenschappers van de Universiteit van Toronto hebben iets onrustwekkends ontdekt over de actrices die in de afgelopen decennia met de Oscar voor Beste Hoofdrol naar huis gingen. Wat is er volgens de onderzoekers met hen gebeurd?

ADe Oscarwinnaressen sterven gemiddeld vijf jaar vroeger dan normaal.

BGeen enkele Oscarwinnares heeft na haar winst nog meegespeeld in een film die meer opbracht dan haar meest succesrijke film voor de uitreiking.

CDe actrice die Beste Hoofdrol wint, loopt een groter risico om daarna haar huwelijkop de klippen te zien lopen.

2 Het jaar is nog jong, maar de prijs voor vreemdste carrièrezet van 2011 lijkt toch naar Florian Gallenberger te zullen gaan. Die Duitse filmregisseur oogstte in 2009 lof én vier filmprijzen in zijn thuisland dankzij John Rabe, een biografisch drama over een Duitse zakenman die tijdens het bloedbad in Nanjing in de jaren 30 meer dan 200.000 Chinezen van een verschrikkelijke dood redde. John Rabe bezorgde Gallenberger een ticket naar Hollywood en zijn eerste film daar zal opnieuw een biopic worden, zij het over een heel ander onderwerp: hij gaat namelijk de carrière verfilmen van een popgroep uit de jaren 80. Welke?

A Bros

B Milli Vanilli

C Culture Club

3 De Amerikaanse indieband Yo La Tengo toert momenteel door de VS met een bijzonder attribuut in haar koffers: een soort Rad Van Fortuin, waaraan één toeschouwer voor de show mag draaien om uit te maken wat de groep die avond precies zal brengen. Nu kan dat wel eens zorgen voor een optreden dat helemaal anders is dan het publiek had verwacht. Wat heeft Yo La Tengo onlangs bij een show in Chicago gedaan?

A De groep heeft een volledige aflevering van de comedyreeks Seinfeld nagespeeld.

B De bandleden haalden na de ruk aan het rad elk een boek boven en hebben voor ze aan de show begonnen eerst een halfuur op het podium gelezen.

C Yo La Tengo verliet het podium en liet het voorprogramma haar tijd invullen.

4 Dat Arcade Fire op de Grammy Awards met de prijs voor Beste Al bum ging lopen – voor Suburbs – was op zijn zachtst gezegd een verrassing voor de mensen die naar de show zaten te kijken. Vlak na de bekendmaking van de winnaar verschenen er op Twitter en Facebook berichten waarin mensen hun verbazing kenbaar maakten, genre ‘It’s a weird world we live in when someone called Arcade Fire can win a Grammy & Justin Bieber doesn’t’ of het nog duidelijkere ‘What… the… fuck… is… Arcade Fire? U kunt de mooiste inzendingen nalezen op de speciaal opgerichte blog whoisarcadefire. tumblr.com, maar wij blijven hier even stilstaan bij die laatste uitspraak. Want: waar komt de naam Arcade Fire eigenlijk vandaan?

A Het is een omschrijving voor het gevoel dat je hebt als je helemaal in een computerspel opgaat.

B Het is de titel van een populaire roman van de Canadese schrijver Michael Ondaatje.

C Hij is afkomstig uit een stadslegende over een rampzalige brand in een computerzaal.

5 Jim James en M. Ward hebben al samen met Conor Oberst en Mike Mogis de groep Monsters of Folk opgericht, maar de twee sterren van de alt.country delen blijkbaar nog meer interesses dan alleen de muziek. We kunnen ons echter goed voorstellen dat hun meest recente samenwerking niet meteen al hun fans zal aanspreken. Wat is de nieuwste duobaan van Jim James en M. Ward?

A Ze hebben een zelfhulpgroep opgericht voor Facebookverslaafden.

B Ze schrijven samen een culinaire blog.

C Ze zijn de gezichten van de Amerikaanse versie van Start To Run.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content