QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Martin Scorsese en de Rolling Stones ( Shine A Light), Jonathan Demme en Talking Heads ( Stop Making Sense): sommige bekende regisseurs hebben hun liefde voor een bepaalde artiest al in een concertfilm gegoten. Ook David Lynch is dat nu van plan, maar zoals je van de man achter Twin Peaks en Blue Velvet kan verwachten, is de artiest die hij uitverkoren heeft, niet meteen een voor de hand liggende naam. Van welke groep zal Lynch een optreden filmen?

A Duran Duran

B The Jonas Brothers

C Rammstein

2 Omdat de hoedenindustrie wel wat extra reclame kan gebruiken, kiest de Amerikaanse Headwear Association, een 103 jaar oude vereniging die zich inzet ‘voor de promotie van hoofddeksels’, elk jaar een ambassadeur. Vorig jaar was dat Brad Pitt, maar in 2011 mag een andere beroemde naam – euhm – de pluim op zijn of haar hoed steken. Wie wordt de nieuwe hoedenvertegenwoordiger?

A Lady Gaga

B Johnny Depp

C Justin Timberlake

3 De ramp in Japan was voor de meeste mensen een moment om even na te denken over de verwoestende kracht van de natuur en onze nietigheid, of om zich zorgen te maken over de gevaren van kerncentrales. Niet zo voor een Amerikaanse rapper, die op Twitter na de aardbeving en de tsunami grapjes maakte à la: ‘This is very serious people I had to evacuate all my hoe’s from LA, Hawaii and Japan. Lol.’ Wie kon wel lachen met de situatie in Japan?

A 50 Cent

B Kanye West

C Flavor Flav

4 ‘Let op mijn woorden: de volgende generatie zal zeggen dat Steve Jobs persoonlijk verantwoordelijk is voor de dood van de muziekindustrie.’ De Applebaas mag dan (wellicht) heel erg ziek zijn, dat weerhoudt een Amerikaanse zanger er niet van om de man in een interview met pek en veren te overladen. Wie is niet echt een fan van Jobs?

A Neil Young

B Bruce Springsteen

C Jon Bon Jovi

5 Bob Dylan is al enige tijd bezig met zijn ‘Neverending Tour’ – sinds de zomer van 1988, om precies te zijn – en je zou dus denken dat de zanger ondertussen elk land van de wereld heeft aangedaan. Maar dat is niet zo: recent kreeg hij de toelating om in China te mogen optreden – hij zal zijn setlist daar wel vooraf aan de overheid moeten voorleggen – en begin april zal hij ook in een ander land voor het eerst het podium betreden. Welk land is dat?

A Vietnam

B Mongolië

C India

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content