DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag, en dat is zelfs James Bond niet ontgaan. Voor een kort filmpje ter promotie van die speciale dag kroop Daniel Craig nog eens in de huid van de Britse spion. Wat deed 007 om het sterke geslacht in de bloemetjes te zetten?

A 007 sprong enkel gehuld in een string uit een grote kartonnen taart.

B 007 trok zich een elegante vrouwenoutfit aan, compleet met blonde pruik.

C 007 bracht voor M een medley met ‘vrouwennummers’, waaronder I Will Survive en Wannabe.

2 Toen de digitale televisie opkwam, werd er gezegd dat de toekomst aan de nichezenders zou zijn, kleine kanalen die op heel specifieke doelgroepen zouden werken. Dat valt voorlopig nog mee, al is er sinds kort een Canadese tv-zender die zijn programmaschema met wel heel aparte televisie vult. Wat is er daar elke dag 24 uur op 24 te zien?

A Gras dat groeit.

B Kippen die gebraden worden.

C Mensen die tv-kijken.

3 Dat Charlie Sheen met een sms’je ontslagen werd van de erg populaire sitcom Two and a Half Men, weet u ongetwijfeld al. Dat de acteur een opvliegend karakter heeft, is u wellicht ook bekend, net zoals het feit dat de ex van onder meer Denise Richards er nu met – minstens – twee vriendinnetjes een nogal losbandige levensstijl op na houdt. Maar: weet u ook welke uitspraak níét van Sheen is?

A ‘De laatste keer dat ik drugs nam, heb ik meer genomen dan iemand kan overleven.’

B ‘Ik ben het beu om te doen alsof ik niet speciaal ben.’

C ‘Ik geloof nog steeds in een vredelievende Jezus en de menselijke goedheid in elk van ons.’

4 Vergeet de historisch accurate Canvasdocumentaires rond Wereldoorlog II. De Amerikaanse kabelzender HBO werkt momenteel aan een dramaserie over enkele bijzondere tegenstanders van Hitler. Wie zou volgens deze reeks de wereld van het Derde Rijk hebben gered?

A Een zwerm moorddadige arenden.

B Een groep toverende magiërs.

C Een geheel vrouwelijk leger.

5 Amy Winehouse heeft een hart, jawel, en er pompt nog steeds meer bloed dan alcohol of heroïne door. Vorige week deed ze een mooie geste voor het goede doel. Neen, ze beloofde niet om nooit meer te laat te komen op een optreden. Wat was dan wel de goede daad van la Winehouse?

A Ze ruimde haar kleerkast op en schonk een collectie jurken van Alexander McQueen aan een tweedehandswinkel.

B Ze doneerde de hele inboedel van het huis dat ze ooit met Blake Fielder-Civil deelde aan het Britse Leger des Heils – waterpijpen incluis.

C Ze gaf het geld dat zij – net als Rihanna en Beyonce – vorig jaar van de Libische leider Khaddafi had gekregen integraal aan Unicef.

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content