QUIZ VAN DE WEEK

DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1 Schoenenfabrikant Nike startte vorige week op eBay met een veiling voor het goede doel van 1500 paar Mag Sneakers, een schoen die voor het eerst zijn opwachting maakte in een bekende sf-film. Daarin loopt het hoofdpersonage rond in die sneakers en omdat het verhaal zich afspeelde in het jaar 2015 doken er de afgelopen jaren op het internet petities op waarin Nike gevraagd werd om de schoenen echt uit te brengen. Wat nu dus gebeurt, zij het in een heel beperkte oplage. In welke film spelen de sneakers een rol?

A Back to the Future II

B Robocop

C Total Recall

2 Jermaine Jackson was blijkbaar van oordeel dat er over zijn broer nog niet genoeg bizarre verhalen de ronde deden, en kwam in een interview met de Britse krant The Times met volgende anekdote op de proppen. Ten tijde van het proces tegen Michael wegens kindermisbruik had de familie het plan om de zanger, in het geval hij schuldig zou worden bevonden, naar een bepaald land te smokkelen, een land dat geen misdadigers uitlevert aan de VS. Waar zou Michael Jackson dan de rest van zijn dagen gewoond hebben?

A In Saudi-Arabië

B In Qatar

C In Bahrein

3 Als volgend jaar de nieuwe editie van het Guinness Book of World Records uitkomt, zal ook Adele daarin vernoemd worden. De Britse zangeres heeft met haar album 21 namelijk een record gevestigd in Groot-Brittannië. Wat heeft Adele gedaan om in het Guinnessboek te mogen?

A Ze is de jongste vrouw ooit met een nummer 1-album in Groot-Brittannië.

B Ze is de eerste muzikante die met twee albums tegelijk in de top 5 stond.

C Ze is de eerste muzikante die zichzelf afloste aan de top van de hitlijst.

4 Vorige week keurde het Europees Parlement een wijziging goed in de wetgeving rond copyright, waardoor een uitvoerend artiest vanaf nu geen 50 jaar recht heeft op royalty’s, maar 70 jaar. De nieuwe wet is genoemd naar een zanger die al zo lang in de showbizz zit dat hij er meteen de vruchten van kan plukken. Wie gaf zijn naam aan de copyrightwet?

A Cliff Richard

B Paul McCartney

C Johnny Hallyday

5 Het culttijdschrift Wallpaper heeft voor de vijfde keer in zijn geschiedenis een beroemdheid gevraagd om voor een maand hoofdredacteur te spelen. En deze keer kreeg de redactie niet één, maar meerdere bazen boven zich, want het nieuwe nummer werd gemaakt onder toezicht van een bekende elektronicagroep. Wie stond deze maand aan het roer van Wallpaper?

A Depeche Mode

B Kraftwerk

C Pet Shop Boys

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content