DE BELANGRIJKE (EN MINDER BELANGRIJKE) GEBEURTENISSEN UIT DE SHOWBIZZWEEK IN VRAAG EN ANTWOORD.

1. Vorige week dook een telegram op uit 1977 gericht aan het muziektijdschrift NME. Daarin schrijft de manager van een toen nog beginnende rockgroep dat een van de leden, Glen Matlock, ontslagen was omdat hij de rest van de band horendol maakte met zijn geleuter over Paul McCartney en The Beatles. De persoon die Matlock kwam vervangen, is in tegenstelling tot zijn voorganger wel wereldberoemd geworden. Wie heeft zijn plaats in het rockpantheon onrechtstreeks aan Paul McCartney te danken?

A Sid Vicious van The Sex Pistols

B Bryan Ferry van Roxy Music

C Sting van The Police

2. Vanaf vandaag loopt Jane Eyre in de zalen, de zoveelste verfilming van het gelijknamige boek van Charlotte Brontë. De hoofdrol wordt deze keer gespeeld door Mia Wasikowska, bekend van Alice in Wonderland en de tv-serie In Treatment, die zal proberen om de vorige vertolksters te doen vergeten. Wie van onderstaande actrices was nog niet te zien als Jane Eyre?

A Charlotte Gainsbourg

B Joan Fontaine

C Gwyneth Paltrow

3. ‘Een schaal M&M’s zonder de bruine’ (copyright Van Halen) is nog steeds onze favoriet, maar als het om bizarre verzoekjes van artiesten gaat, komt Eminem toch met stip op twee binnen in de lijst. Voor een optreden op het Tennent’s Vitalfestival in Noord-Ierland vroeg de rapper vooraf om een microgolfoven, een watermeloen zonder pitten en yoghurt, maar ook om een heel speciaal item. Wat?

A Een Ataricomputer uit 1982

B Een aangelegde vijver met vissen

C Een levensgrote kartonnen versie van zichzelf

4. In de strijd tussen Apple en Samsung is nu ook Hollywood betrokken geraakt. Apple vindt dat enkele mobiele toestellen van Samsung te veel gelijken op de iPad en de iPhone en eist daarom dat die modellen van de markt worden gehaald. Samsung heeft als antwoord bij een Amerikaanse rechtbank echter een still en een fragment uit een oude sciencefictionfilm ingediend waarop een tabletcomputer staat die veel weg heeft van de iPad en aanverwanten, wat zou betekenen dat Apple geen copyright kan laten gelden. Met welke film wil Samsung zijn gelijk halen?

AMinority Report van Steven Spielberg

BBlade Runner van Ridley Scott

C2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick

5. Mensen houden hun iPad graag dicht bij de hand, zo blijkt nog maar eens uit het plan van een Brits bedrijf om in een van zijn producten een iPad-docking station in te bouwen. Alleen: als je weet wat dat product is, kun je je toch afvragen of het wel zo’n goed idee is. Waar kunnen de Britten in de toekomst misschien hun iPad in kwijt?

A In hun winkelkarretje

B In hun fietsstuur

C In hun fornuis

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content