Adriaan Van den Hoof is de ceremoniemeester van ‘Comedy Casino’ (elke vrijdag – 22.30 Canvas), maar zorgt als DJ Loveboat met Discobar Galaxie dit weekend ook weer voor ‘het gevaaarr van de discobaaarr’ op StuBru. Uit.

1 Wie is de beste radio-dj aller tijden?

Jo Met De Banjo en Zaki moéten zeker in mijn all-starslijstje. Dát zijn de helden in Vlaanderen, alleen al omwille van hun stem. De onlangs gestorven Stafke Fabry vond ik ook een bijzonder straffe dj. Die had een radioprogramma op Radio Minerva, waarin Chubby Checker een jive inzette met Tom Jones. En mijn kompaan bij Discobar Galaxie natuurlijk: dj Bobby Ewing! Maar dan spreek ik voor eigen winkel.

2 Met welke songs krijg je zelfs het sufste publiek plat op dit ogenblik?

Milo vs Miami Soundmachine met Drop the Pressure doet het steeds, net als eender welke single van de Chemical Brothers. Wij noemen dat binnenskamers ‘de gebakken patatten’: de songs waarmee je altijd scoort op de dansvloer. We leggen die alleen op als geheim wapen. Als we het enthousiasme in de zaal verliezen, zorgt zo’n ‘gebakken patat’ voor redding.

3 Wie vind je de meest overschatte dj?

Dj Tiësto. Die mens werkt al op mijn heupen als hij nog maar in een tv-spotje komt: ‘De uitvinder van het dj-concert’ hoor je dan. Pffft. Heb je hem zien draaien op het openingsfeest van de Olympische Spelen in Athene? Bijzonder genânt: hij had een mapje met ocharme drie gekopieerde cd-kes mee op het podium. Nogal flauw voor de beste dj ter wereld, dacht ik.

4 Welke muziek krijgt jou moeiteloos op de dansvloer?

Alles van A Tribe Called Quest: de beste hiphop ooit gemaakt. Van hun eerste plaat ben ik nog steeds ondersteboven. Ik begrijp ook niet dat die songs zo weinig te horen zijn. Ik smokkel hun muziek dus geregeld in een set. Op school lachten ze me vroeger uit met ATCQ. Toen ik jaren later De La Soul zag op Rock Werchter 1990, sprongen de tranen dan ook in mijn ogen: met dat concert kreeg hiphop eindelijk de erkenning die het verdiende.

5 Wat is het meest foute nummer dat men kan aanvragen bij Discobar Galaxie?

Paradise By The Dashboardlight van Meat Loaf natuurlijk (lacht). Maar ook alles van Crazy Frog. Er zijn dus écht mensen die tijdens concerten komen vragen om zo’n nummer. Gruwelijk. Als ik die mottige kikker ooit ergens tegenkom, wring ik zijn nek om.

6 Hoe gaat de onnozelste zin die je ooit debiteerde als dj Loveboat?

‘Gooi die handen in de lucht! En nu allemaal samen op de grond’ komt dicht in de buurt, maar de kreet waar ik bijzonder fier op ben, is: ‘ Time flies, so throw your watch in the air‘. Bijna filosofisch! (lacht)

7 Wie is de grappigste komiek in jouw ogen?

Ik ben grote fan van Jerry Seinfeld. De serie die zijn naam draagt, is fantastisch: ik wou zelfs dat ik zijn sidekick Kramer kon zijn. Seinfeld is de slechtste acteur ooit, maar dat maakt hem net zo grappig. In Vlaanderen zijn Alex Agnew en Thomas Smith namen die iedereen in het oog zou moeten houden.

8 Welke comedy-serie vind je niét grappig?

Ik kan niet lachen met Verschoten & Zoon, maar ik maak het mezelf gemakkelijk door er gewoon niet naar te kijken. Het is wel jammer dat er bij ons weinig goeie sitcoms zijn. Ik was al blij toen ik Raf & Ronny na jaren nog eens terugzag. Het gebeurt wel vaker dat ik lach met series die niemand ánders grappig vindt: Lost vond ik hilarisch, omwille van die stereotypes. Ik lag ook plat met De Parelvissers, omdat die mannen grapjes vertellen alsof ze nog steeds op de schoolbanken zitten.

9 Ben je ooit zwaar afgegaan op het podium?

Eén keer vertelde ik een mop zo slecht, dat ik de clou al had verraden. Maar dat is niet erg: er is eigenlijk niets zo leuk als afgaan op het podium. Als je dat niet kunt, word je trouwens beter badmeester. Maar ik heb makkelijk praten: stand-upper zijn is niet mijn fulltimejob. Ik denk dat een echte komiek sterft als niemand lacht. In de documentaire Comedian zie je hoe Jerry Seinfeld ’s nachts een nieuwe grap gaat uittesten in een club, maar als niemand erom lacht, druipt hij bijna huilend het podium af.

10 Wat is jouw grootste gebrek?

Ik wil te veel tegelijk doen, denk ik. Op die manier ben ik nooit helemaal meester van de zaak. Ik had vroeger ook al een hekel aan school. Eigenlijk speel ik nog altijd. Mijn moeder, die het kan weten, zegt wel eens dat ik er op scène altijd weer uitzie als toen ik tien was. l

GUNTER VAN ASSCHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content