Hans Otten presenteert het vijfde seizoen van ‘Temptation Island’, waarin opnieuw vier koppels in het gezelschap van zestien vrijgezellen en veel drank ‘de ultieme relatietest’ aangaan (vanaf 4/4, elke di en do – 22.20, VT4).

1 De ondertitel is dit jaar ‘de ultieme fantasie’. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Op zich is Temptation Island zélf al de ultieme fantasie voor veel mensen, maar we hebben er nog wat meer spielerei in gestoken. Zo hebben we ons laten inspireren door Stanley Kubricks Eyes Wide Shut voor de openingsscène en de reclames, al gaan we uiteraard niet zo ver. We hebben ook aan de kandidaten gevraagd wat hun ultieme fantasie is en die hebben we – in de mate van het mogelijke – uitgevoerd.

2 Jullie beloven om een stapje verder te gaan. Nóg meer seks?

Eigenlijk draait Temptation Island niet om seks. Veel hangt van de cast af: vorig jaar zijn er heel wat onverwachte wendingen geweest, dingen die we absoluut niet in het scenario hadden geschreven. We noemen dat nu nog ‘het lustseizoen’. Ik denk dat het spel dit jaar meer psychologisch gespeeld wordt. Het wordt spannender, zonder dat daar ‘lichamelijke activiteiten’ aan te pas moeten komen.

3 ‘Temptation Island’ zal altijd herinnerd worden om James, die in het eerste seizoen de beroemde ‘no kissing, no fucking’-regel uitvond. Is dat ook jouw motto?

Nu word je wel heel persoonlijk. Maar ik denk inderdaad dat dat toch het gezondst is voor een relatie, ja.

4 Rebecca Loos, de verleidster van David Beckham, doet mee als vrijgezel. Hoeveel heb je daarvoor moeten betalen?

We hebben haar betaald, ja. Maar hoeveel ga ik niet bekendmaken. En voor alle duidelijkheid: we hebben haar niét betaald om met een van de mannen in bed te duiken. Zij duikt op als een van de ultieme fantasieën: uit een rondvraag is gebleken dat veel mannen ervan dromen om eens de nacht door te brengen met een wereldberoemde vrouw. En Rebecca stond hoog op ons lijstje.

5 Vind je de kritiek dat ‘Temptation Island’ te voyeuristisch is terecht?

Daar klopt wel iets van, maar ik vind niet dat je het programma ethisch onverantwoord kunt noemen. Temptation Island is ondertussen een beetje camp – mensen komen samen om ernaar te kijken! – en er zit ook veel humor in de banaliteit van het leven dat we tonen: dat klungelen met gevoelens, dat liegen tegen zichzelf… Misschien is het zelfs leerrijk. Maar wees gerust, we proberen de kandidaten ook wel wat tegen zichzelf te beschermen.

6 Wat is voor jou het meest gênante tv-moment aller tijden?

De Pak-de-poen-show blijft op dat gebied toch legendarisch. Recenter zou ik niet meteen iets durven te noemen. Ik weet dat al die programmamakers met de beste bedoelingen werken; de kijkers zullen het dan wel afstraffen.

7 Heb je als creatief adviseur van VT4 nog andere programma’s in de trant van ‘Temptation Island’ op je verlanglijstje?

Verleiding hoort bij die zender, het is een van de pijlers van VT4. Temptation Island is the original, maar voor de rest is het genre misschien even opgedroogd. Dat zie je ook op de internationale markt: wat ze aanbieden is meer van hetzelfde, maar dan met bekende mensen. Daar willen wij niet in meegaan.

8 Voor welk realityprogramma blijf je zelf thuis?

Ik ben een grote fan van Peking Express. Het is ondertussen toch al de derde reeks maar de makers slagen erin het programma telkens weer een beetje opnieuw uit te vinden. Dat moet je kunnen. Temptation Island is trouwens al aan z’n vijfde reeks toe, dat zegt ook wel wat.

9 Wat zou je nog graag presenteren?

Dit jaar doe ik nog The Block, dat me toch na aan het hart ligt. Als er volgend jaar nog een zesde reeks komt van Temptation Island zal ik die niet presenteren. Ik heb nu wel genoeg van het datinggenre geproefd. Op dit moment zijn we That’ll teach them aan het adapteren, over jongeren in een kostschool, maar dat heeft geen echte presentator. De volgende maanden zal ik achter de schermen werken. Een avonturenprogramma of een reisprogramma zou ik ook nog willen maken. En misschien doe ik over een jaar of twintig nog wel eens een talkshow.

10 Horen we je ooit nog opnieuw op de radio?

Ik denk het wel, ik voel het aan mijn water. Soms kriebelt het ook: radio is en blijft mijn eerste liefde. l

DOOR BARBARA DE CONINCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content