PROJECT RUNWAY

20.50 – VITAYA

Als u het gevoel hebt dat de televisie overspoeld wordt door realityreeksen – en in een week waarin zowel Big Brother als De Topmanager van start gaan, kunnen we u dat niet verwijten – prijs uzelf dan gelukkig dat u niet in de Verenigde Staten woont. Want op de Amerikaanse tv worden elke maand wel een paar dozijn realityshows gelanceerd, de een nog geschifter dan de ander. Om tussen al die reeksen op te vallen én kijkers aan te trekken, is dan ook geen sinecure. Nochtans is Project Runway daar in geslaagd: de finale van die realityreeks trok vorig jaar ruim twee miljoen kijkers, een record in de geschiedenis van Bravo, de kleine zender die het programma op de buis bracht. In Project Runway draait alles om mode: twaalf ambitieuze modeontwerpers uit het hele land komen samen in New York om er aan een eigen kledinglijn te werken. Van het Duitse topmodel Heidi Klum krijgen ze elke week een (beperkt) budget, waarna ze zelf op zoek moeten gaan naar de juiste materialen en de modellen om hun ideeën zo ideaal mogelijk voor te stellen aan een jury. Elke week moet er een van de would-be-ontwerpers naar huis, nadat hij of zij eerst door de jury de grond ingeboord is en van Klum een opgewekt ‘Auf Wiedersehen!’ naar het hoofd heeft gekregen. De laatste drie mogen een kleine minicollectie ontwerpen en voorstellen in een eigen modeshow, en wie daar als winnaar naar voren komt, krijgt honderdduizend dollar om een eigen kledinglijn op de markt te brengen.

ABC’s Of Rock Een onthullende blik achter de schermen van de muziekwereld aan de hand van de letters van het alfabet (20.30 – JIM) Queer As Folk Een al even onthullende blik achter de schermen van de homowereld aan de hand van een hoop weinig aan de verbeelding overlatende seksscènes. Kanaaltwee start met het vierde seizoen van Queer As Folk (23.00 – Kanaaltwee).

Minoes ** Vincent Bal, NL 2001. Annie M.G. Schmidts kattenboek, slim afgestoft en knap verlucht tot een vermakelijke familieprent. Een Hollandse poezenfilm, kittig in beeld gebracht door een jonge Vlaamse regisseur, met een streep poëzie die je eerder in een Franse dan in een Nederlandse film verwacht (10.00 – NED 3) The Princess Diaries (0) Garry Marshall, VS 2001. Een onhandige tiener uit San Francisco blijkt plots de erfgename van de troon van een klein Europees land. Weinig sprankelende en banale komedie van Marshall ( Pretty Woman), letterlijk opgelicht door de performance van een stralende Julie Andrews (21.10 – VIJFtv) One More Kiss * Vadim Jean, GB 1999. Leon the Pig Farmer-regisseur Jean kiest soms wat makkelijk voor feelgood, maar toch is dit een waardig portret over een dertigjarige vrouw (Valerie Edmond) die in het reine komt met zichzelf nadat men terminale kanker vastgesteld heeft (0.40 – BBC 1).

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content