Knack Focus maakt elke maand een eigenzinnige keuze uit de films en series die te zien zullen zijn op de kanalen van Prime-Telenet. Bij het begin van de maand lijsten we de selectie hier op, Prime-abonnees kunnen ze terugvinden in de Telenet-tv-theek onder de hoofding Prime à la carte, bij ‘Keuze Knack Focus’. Volg de gids!

GAME OF THRONES – SEIZOEN 3

Vanaf 7/4 op Prime, vanaf 8/4 op Prime à la Carte

Van al het wachten op de winter kan het geduld van een Game of Thrones-fan weleens uitgeput raken, maar geen nood: Prime begint al met het derde seizoen van de fantasyserie, nauwelijks een week na de start in de VS.

ELENA

Vanaf 3/4 op Prime, vanaf 4/4 op Prime à la Carte

Een sociaal bewogen drama van de Rus Andrej Zvyagintsev – bekend van The Return en The Banishment – over een onderdanige vrouw die de erfenis van haar man aan haar neus ziet voorbijgaan en besluit in te grijpen. In 2011 op het filmfestival in Gent uitgeroepen tot beste film.

BANSHEE

Vanaf 1/4, elke maandag op Prime, vanaf 2/4 op Prime à la Carte

De nieuwe serie van Alan Ball (Six Feet Under, True Blood), over een ontsnapte gevangene die naar het door misdaad vergeven dorp Banshee vlucht en daar de plaats inneemt van de sheriff. Over-the-topactie gemaakt voor Cinemax, het potige broertje van HBO.

J. EDGAR

Vanaf 7/4 op Prime, vanaf 8/4 op Prime à la Carte

De beruchtste FBI-baas ooit, gespeeld door een wereldacteur in een film van een van Hollywoods grootste regisseurs. J. Edgar had vuurwerk kunnen zijn, maar dat werd het niet: wel een zeer degelijke biopic met een uitstekende Leonardo DiCaprio.

OSLO, AUGUST 31st

Vanaf 16/4 op Prime, vanaf 17/4 op Prime à la Carte

Drama van de Deen Joachim Trier over de ex-junk Ander, die van een vrije dag in de afkickkliniek in Oslo gebruikmaakt om enkele oude bekenden op te zoeken.

VEEP – SEIZOEN 2

Vanaf 23/4, elke dinsdag op Prime, vanaf 24/4 op Prime à la Carte

Veep, de reeks over de Amerikaanse vice-presidente, was in seizoen 1 nog iets te vaak een pure sitcom, maar leverde toch 8 afleveringen lang kijkplezier op. Overigens, wie op zaterdag 20/4 nog een bezigheid zoekt: dan zendt Prime de hele eerste serie in één marathonzitting uit.

PROJECT X

Vanaf 26/4 op Prime, vanaf 27/4 op Prime à la Carte

Zeker niet de beste film van 2012, wel een van de meest invloedrijke: deze tienerkomedie over een feestje dat volledig uit de hand loopt en waarvan de titel ondertussen een soort merknaam is geworden die zelfs tot in het Nederlandse Haren raakte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content