PLAY & PRODUCE

DJ SLOW

School is cool! Of toch wanneer het onderwerp elektronische muziek is, de lessen doorgaan in de Vooruit en de leerkrachten inspirerende lieden als Moonlight Matters, DJ Ghost en Dave Clarke zijn. Play & Produce, de tweejaarlijkse bijscholing voor iedereen in de scene, heeft weer een knap programma ineengemixt. Onze greep in drie tijdslots.

12.30 – 15.00

De dag wordt rustig ingezet met de start van enkele doorlopende programma’s: 20 minuten draaitijd, info over Sabam, de Maes Music Meetup-Bar en de mogelijkheid om even aan de knoppen van de AIRA-lijn van Roland te prutsen. Die laatste is de remake van enkele legendarische vintagetoestellen van het merk en wordt door Glenn Keteleer (aka RadicalG aka Dubbler) aan u voorgesteld. Vanaf 13 uur worden de music talks op gang getrokken, en daarbij stippen we Herrmutt Lobby aan, een collectief van dj’s, handymen en programmeurs (of ‘nerds extraordinaire’, zoals ze zichzelf noemen) dat tools niet alleen tweakt, maar ook zelf ontwikkelt. Wie nog lang niet zo ver staat, kan zijn dj-skills from scratch opbouwen in de DJ Academy.

15.00 – 17.00

Na enkele uren acclimatiseren, hebt u wellicht de nodige moed kunnen verzamelen om uw demo te pitchen bij een van de vele labels (Warner, Sony, R&S, PIAS…), of aan de dj- of producerpanels voor te leggen als uw track of mixtape nog niet helemaal op punt staat. Nog niet klaar voor hun bikkelharde verdict? Geen nood: laaf je dan nog even aan de straffe verhalen tijdens de music talks van het Nederlandse dj-duo Detroit Swindle, de nieuwe ster aan het R&S Records-firmament Paula Temple en Emmanuel Barron, de man achter Savoir Faire, de eigenaar van de Parijse Social Club en het brein achter Brodinski en Gesaffelstein. De Brusselse Dj Slow (baas van Pelican Fly) geeft dan weer zijn geheime recepten prijs tijdens zijn masterclass.

17.00 – 19.00

In clubs en op festivals is het niet anders: de headliners staan als laatste op het programma. Voor de baron van de techno van wal steekt, is het eerst de beurt aan het Nederlandse productietrio Kraak & Smaak om u te begeesteren met handige tips en tricks. Na hen komt dus Dave Clarke himself, de 46-jarige technogod die enkele albums, dertig singles en elfendertig remixes op zijn palmares heeft staan. Hij laat zich bijstaan door zijn buddy Red D, labelbaas van We Play House. Wie het meer voor harddance heeft, kan een en ander opsteken tijdens de masterclass van DJ Ghost (Bjorn Wendelen voor de vrienden), een sant in eigen land (en ver daarbuiten) die zijn eigen platenkeuze omschrijft als ‘aanvaardbare techno’ of simpelweg ‘goeie muziek’.

DOOR THOMAS VAN LOOCKE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content