Het Gentse trio Kapitan Korsakov gooit al eens graag een gitaar aan diggelen. Geen wonder dat frontman Pieter-Paul Devos online naar goedkoop materiaal surft.

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Heb je als muzikant een hekel aan computers of probeer je ze overal bij te betrekken?

Ik zit er ergens tussenin. Ik gebruik computers vooral voor basisdingen, zoals mijn mails checken en even snel iets googelen. Een tijdje geleden zocht ik een cover voor de nieuwe promosingle van Kapitan Korsakov. Via Open Directory, een systeem waar je makkelijk een hoop verschillende dingen kunt vinden, kwam ik uit bij een site met foto’s van mensen die zelfmoord hadden gepleegd. Het is uiteindelijk een foto geworden van iemand die zichzelf in twee had gezaagd.

Gezellig. Zijn dat ook de dingen die je op YouTube bekijkt?

Neen, YouTube gebruik ik vooral om nieuwe bands te ontdekken, net als MySpace. Het is zo handig dat je daar onmiddellijk hun muziek kunt beluisteren in plaats van recensies te lezen waarin mensen proberen hun sound te omschrijven.

Volg je ook muziekblogs?

Niet echt, vroeger zat ik wel op een forum waar regelmatig interessante info over nieuwe releases verscheen, maar de meeste fora zijn een stille dood gestorven. Ik volg de bands die ik ken, omdat ik op hun smaak kan vertrouwen. Ik heb veel respect voor journalisten, maar recensies vind ik lastig als de achtergrond van de auteur me niet duidelijk is.

Wat bekijk je dan wel?

Onlangs zag ik op vimeo.com een interview met Henry Rollins uit de tijd dat hij nog bij Black Flag zat. En ook een interview van Nirvana backstage op een of ander festival, net na hun grote doorbraak. Zulke dingen zijn toch fantastisch?

Zorg je zelf voor de online promo voor Kapitan Korsakov?

Ik ben daar niet zo handig in. Al zorg ik er wel voor dat de data van onze optredens op Facebook verschijnen en dat de nieuwe videoclip erop staat.

Koop je je muziek online?

Neen, platen en cd’s koop ik in de winkel – al moet ik de dingen die ik wil meestal bestellen. Toch vind ik zelfs in grote winkels als Fnac wel eighties hardcorepunkplaten. Dat is makkelijker dan online muziek kopen, zeker als je geen Visakaart hebt.

En wat met instrumenten?

Die koop ik vaak via musicstore.de, een heel grote muziekwinkel in Duitsland met een online afdeling. Ze zijn vaak minder duur en het materiaal is van degelijke kwaliteit. Al moet ik toegeven dat ik goedkope gitaren koop: aangezien ik ze in het rond smijt, gaan ze meestal niet erg lang mee.

‘Well Hunger’, het eerste album van Kapitan Korsakov, vind je nu in de winkel. Meer op myspace.com/kapitankorsakov.

alle links op KNACKFOCUS.BE

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content