1. FESTIVAL

RAZOR REEL FANTASTICFILMFESTIVAL

29/10 tot 2/11, Brugge

Liefhebbers van de fantastische film kunnen nu ook in ‘ fucking Bruges’ terecht, waar Razor Reel en Jan Verheyen, peter van het project, uitpakken met een vierdaags festival gewijd aan het genre. Een Festijn van de Wansmaak in Die Scone: fantastisch, toch?

razorreel.be

2. CONCERT

NOVASTAR

30/10, AB, Brussel

Joost Zwegers is terug na zijn lelijke val in Vorst, en de revalidatie heeft zijn vruchten afgeworpen. ‘En nu vierklauwens richting dichtstbijzijnde platenhandelaar’, schreef Onze Man over Almost Bangor, zijn derde plaat. Voeg daar maar gerust ‘en richting de AB’ aan toe.

abconcerts.be

3. FOTOGRAFIE

STATE OF MIND:

YOUNG AMERICAN PHOTOGRAPHY

24/10 tot 1/11, Cityscape, Brussel

Zeven jonge Amerikaanse fotografen tonen hun werk tegen de achtergrond van Arne Quinzes monumentale vogelnest in Brussel, en dat onder het goedkeurende oog van Tommy Hilfiger én met dj-sets La Fille d’O, Lady Jane en Darko. Kortom hip volk verzekerd.

th-inside.com

4. FILM

TOY STORY

26/10, Filmmuseum, Brussel

Dertien jaar geleden vonden we de 3D-nieuwigheid rond Woody en Buzz Lightyear maar een gimmick du jour, maar intussen hebben we ons ongelijk moeten toegeven. Pixars eerste kindje is uitgegroeid tot een heuse klassieker, en dat is ook het Filmmuseum niet ontgaan.

filmarchief.be

5. JAZZ

ORNETTE COLEMAN

30/10, Bozar, Brussel

Driewerf hoera, freejazzadepten, want de uitvinder van het genre is weer onder de levenden. 78 is Ornette Coleman, maar de longen van de blazer hebben níéts onder die jaren te lijden gehad. Sssmokin’.

bozar.be

6. FESTIVAL

PINK SCREENS

23/10 tot 1/11, Cinema Nova, Brussel

Pumps opgepoetst? Benen geschoren? Glitterjurk aan? Snor bijgeknipt? Dan bent u weer klaar voor tien dagen queer plezier in Cinema Nova, dat de grenzen van de transslachtelijkheid opzoekt. Met nieuw werk van festivalfavorieten als Angelina Maccarone, Isaac Julien, Tilda Swinton en Joachim Lafosse.

nova-cinema.org

7. EXPO

PICASSO/DELACROIX: FEMMES D’ALGER;

PICASSO/MANET: LE DEJEUNER SUR L’HERBE

Tot 2/2/09, Louvre, Musée d’Orsay, Parijs

In het kader van Picasso et les Maîtres, zowat de meest prestigieuze exporeeks van het jaar, zet het Louvre het werk van de grootmeester naast dat van Eugène Delacroix. Het Musée d’Orsay gaat dan weer na in welke mate de Spanjaardzich door Manet liet beïnvloeden. Topschilders met topwerk. Foto: Femme nue au bonnet turc.

louvre.fr

musee-orsay.fr

8. CONCERT

LAMBCHOP

26/10, AB, Brussel

Lambchop heeft net een nieuwe plaat uit, OH (ohio), en daar hoort een tour bij. De groep rond Kurt Wagner heeft onderhand niets meer te bewijzen, het is dus louter voor ú dat ze naar de AB afzakken.

abconcerts.be

9. EXPO

NEVER PART &CROSSING SURDA;DECOLONIZINGARCHITECTURE

Tot 11/1/09, Bozar, Brussel

‘Zit de onmacht om zich het leven van de ‘ander’ voor te stellen niet in het hart van het Israëlisch-Palestijnse conflict?’, vroeg Bozar zich af, en het stampte een Palestina Festival uit de grond. Met onder meer een expo rond persoonlijke verhalen uit de verscheurde stad, een installatie over de absurditeit van de grensproblematiek en een alternatieve toekomstkijk op de architectuur van de Israëlische kolonies. (foto: beeld uit ‘Part-ition’ van Sobhi Al Zobaidi)

bozar.be

10. BEURS

BOEKENBEURS 2008

31/10 tot 11/11, Antwerp Expo, Antwerpen

Twee verdiepingen. Honderdenzeven standhouders. Honderden signerende binnen- en buitenlandse schrijvers. Zesduizend boeken. Meer getallen of woorden hoeven we aan ’s lands grootste boekenfeest niet vuil te maken.

boekenbeurs.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content