Harvey Quinnt was een van de Poulains van Studio Brussel. Frontman Philippe Fierens lanceert nu de eerste plaat met veel onlinetamtam.

Vind je het belangrijk om met je band online aanwezig te zijn?

Ik denk dat het zeker nu, met de eerste plaat in het verschiet, erg belangrijk is om mensen te informeren. Het is zo handig om on-

line mensen te bereiken die je anders nooit zou bereiken. Het komt er nu op aan de naam Harvey Quinnt enigszins vertrouwd te doen klinken.

Hoe pak je dat aan?

Ik houd een blog bij, we hebben accounts op MySpace en Facebook, plus een website. Ik onderhoud al die pagina’s elke dag. Ik houd het wel kort, maar ik vind het belangrijk om de frequentie hoog te houden. Als mensen naar je pagina surfen, moet daar iets interessants te lezen zijn.

Wordt het soms niet lastig om elke dag iets interessants te posten?

Er zijn veel mensen die onzin posten. ‘Ik ga nu afwassen’ en dat soort dingen, dat begrijp ik niet. Nu gebeurt er heel veel rond de band, er is elke dag wel een interview of een sessie, dus is het simpel om het draaiende te houden. Maar er zal wel een moment komen, zeker tijdens het festivalseizoen, dat ik niet veel tijd meer heb om aan de computer te zitten. Al hebben ze backstage meestal ook wel draadloos internet, op een halfuurtje voorzie ik al die pagina’s weer van vers nieuws.

Word je op den duur geen slaaf van je eigen online-accounts?

Er zijn wel dagen waarop ik het minder fijn vind, maar over het algemeen vind ik het leuk. Ik ben nu sinds kort ook met Twitter bezig, in de Verenigde Staten is dat al erg groot, maar ik heb de indruk dat het hier nog aan het groeien is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet in het onlineleven mee te gaan, en ik heb alle respect voor mensen die zo’n keuze maken.

Ben je met je persoonlijke Facebook- en andere pagina’s ook zo actief bezig?

Neen, helemaal niet. Ik vind dat vaak niet relevant, ik denk niet dat mensen per se willen lezen waar ik uithang of dat ik te veel gegeten heb. Ik heb het gevoel dat mensen soms meer met hun computer leven dan met hun vrienden. Dat vind ik jammer. Het wordt soms wat te veel, kijk naar al die spelletjes met schapen waarmee je op Facebook om de oren wordt geslagen. Ik vind dat overdreven.

Hoe kun je er als band nog uitspringen tussen de miljoenen andere bandjes?

Ik denk dat kwaliteit uiteindelijk altijd komt bovendrijven. Het is de wet van de sterkste. Je moet in de eerste plaats goede muziek maken. Anders heeft het geen zin om elke dag bulletins te posten op MySpace.

Het titelloze album van Harvey Quinnt ligt vanaf 21 mei in de winkel. Meer info op blog. harveyquinnt.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content