Patrick Riguelle is zanger-gitarist bij de Laatste Show Band, het huisorkest van de talkshow met Bruno Wyndaele en Mark Uytterhoeven. In november brengt hij met zijn groep Red Harmony een nieuwe cd uit. Door Dominique Soenens

programma van 21 tot 27 september

1 Met wie zou je graag ’s tien minuten in een lift opgesloten zitten?

Laurette Onkelinx. Je kan er in de lift een one night stand mee hebben, maar tijdens het vrijen kan je er ook een pittige discussie mee voeren. (schaterlacht) Nee, ze is een zeer intelligente vrouw, die soms beslissingen neemt die totaal niet populair zijn. Maar dat maakt haar sexy.

2 Welk televisieprogramma moeten mensen dringend bekijken?

Ik zou het niet weten. Ik leef op een nogal nachtelijk ritme, waardoor er van televisiekijken niet veel in huis komt. Hoewel ik The Fast Show – sinds kort weer op Canvas – nog altijd een absolute aanrader vind. Zij zijn de enige echte erfgenamen van Monty Python. En de naam zegt het al: het gaat vlug, daar hou ik van.

3 Hoe lang gaat ‘De Laatste Show’ er nog mee door?

Dit seizoen in elk geval tot in mei, wat er daarna gebeurt, weten we niet. Dat was bij het eerste seizoen van De Laatste Show al zo. Wat ons betreft, zit er alvast geen sleet op. Dan spreek ik voor de band. De ploeg van De Laatste Show zit elke dag op de redactie: voor hen ligt het misschien anders.

4 Welke gast in ‘De Laatste Show’ vond je een openbaring?

Zonder twijfel: gitarist en singer-songwriter Chris Spedding. Dat is niet alleen een fenomenale muzikant, hij blijkt in werkelijkheid ook een fantastisch mens te zijn. Er zijn weinig muzikanten die zoals ik kunnen zeggen dat ze met een idool hebben gespeeld en dat het ook is meegevallen. Ik prijs mezelf gelukkig.

5 Wie was een absolute afknapper?

Chris Isaac. Ik was vroeger een grote fan, maar hij bleek een echte klootzak te zijn. Bij de kijker kwam hij ongetwijfeld heel sympathiek over maar tegenover ons was hij heel arrogant. Hij was al een half uur met ons aan het spelen vooraleer hij goeiedag zei. Voor mij moet hij voor geen geld ter wereld meer terugkomen. Ik zeg met volle overtuiging: fuck Chris Isaac.

6 In welke stripfiguur herken je jezelf?

Ridder Bauknecht van Jeroom. Hij heeft het woord ’tetten’ weer ingevoerd, terwijl dat in onbruik was geraakt. Een figuur met een heel kinky kantje. Ik heb dat ook in mij, maar ik hou het onder controle. Ik ben een brave jongen, hé. (lacht) Ik vind Jeroom eigenlijk beter dan Kamagurka, terwijl ik die sowieso al een mijlpaal in de Belgische humor vind.

7 Je verkiest losers boven winners, zei je ooit. Waarom?

Losers zijn gewoon interessanter dan winners. En ik vind het godgeklaagd dat je in onze samenleving geen zwakte mag tonen. Dat is fout, volgens mij. De arrogantie van winners stuit me ook tegen de borst. Het is aan die mentaliteit dat we elf september te danken hebben.

8 Welke cd heeft recent indruk op je gemaakt?

Heathen van David Bowie. Hij keert terug naar zijn Berlijnse periode, werkt weer met producer Tony Visconti. Dat is voor mij de beste Bowie. Heathen heeft niet dezelfde impact als zijn vroeger werk, maar dat zal dan wel nostalgie zijn. Ik vind het een heel goed album.

9 Vertel ’s iets over de nieuwe cd van Red Harmony, die in november verschijnt?

Er staat deze keer maar één cover op, Intruder van Peter Gabriel. Daarnaast staan er twee nummers op die Dirk Blanchart voor ons schreef. En de productie is in handen van Geoffrey Burton. Hij staat bekend als een geweldige gitarist, maar wat mij vooral opviel: wat een maturiteit voor zo’n jonge gast. Door zijn toedoen heb ik een beetje het gevoel dat we op de cd covers van onze eigen nummers spelen.

10 ‘Sea Change’, de nieuwe cd van Beck, komt uit. Iets voor jou?

Beck vind ik fantastisch, de interessantste en meest vernieuwende artiest van de laatste tien jaar. Ik ben zelf geen vernieuwer, het is niet mijn talent, maar ik kijk wel op naar zulke mensen. Vandaar ook de keuze voor Geoffrey Burton. Ik hoop trouwens dat Tom Barman, Stef Kamil Carlens… dezelfde aandacht krijgen als Beck, want ik schat ze even hoog in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content