Pascal Deweze

Producer en muzikant Pascal Deweze checkt netjes om de vijf minuten zijn mails, maar vindt Facebook een onlinesekte.

Lig jij deze zomer buiten te zonnen of blijf je achter je computer?

Ik vrees dat ik zowat altijd aan de computer zit. Een beetje te veel eigenlijk. Ik kan het niet in uren uitdrukken, maar mijn laptop is altijd in de buurt. Hij is een soort van compagnon geworden.

Neem je die dan ook mee op reis?

Ik ben al drie jaar niet meer op reis geweest, en daarvoor had ik nog geen laptop, dus ik weet het niet. Onlangs zat ik in de Ardennen een plaat op te nemen met The Sore Losers, in een studio waar we geen internet hadden. Toen ben ik wel netjes elke ochtend opgestaan om een kilometer naar het dorp te wandelen waar ik even mijn laptop kon inpluggen en online kon.

Je kunt je internetverbinding moeilijk missen, lijkt het.

Mijn computer is het zenuwcentrum van alle projecten waarmee ik bezig ben, zoals Broken Glass Heroes. Ook de voorbereidingen voor een videoclip staan er bijvoorbeeld op.

Check je ook je mails via je telefoon?

Neen, ik vind dat ik ergens de lijn moet trekken. Ik heb een gewone gsm, ik weet niet eens zeker of ik ermee op internet kan. Ik geef niet echt geld uit aan zulke dingen. Ik ben geen dertienjarig meisje dat een hippe telefoon wil. Als het op zulke dingen aankomt, lijk ik wel bejaard. Al overweeg ik nu wel om Tetris te downloaden op mijn gsm.

Verander je ook regelmatig je statusupdate op Facebook?

Ik weet niet echt wat dat is, zo’n statusupdate. Ik heb zelf geen Facebookaccount, maar mijn vrouw wel. Af en toe log ik daarop in en kijk ik rond of lees ik een boodschap van een vriendin die in het buitenland woont. Ik twijfel over dat hele gedoe. Soms heb ik zin om een account aan te maken, maar ik vrees dat het een onlinesekte is.

Voel je soms druk van vrienden om je toch maar aan te melden?

Neen, eigenlijk niet. Ik denk dat de hipheid van Facebook aan het overwaaien is, omdat iedereen nu een account heeft. Dan kun je toch evengoed mailen. We zijn terug bij af: er moet een nieuwe site opkomen.

Kijk je nog tv op de tv, of schakel je daar ook je computer voor in?

Ik kijk regelmatig naar YouTubefilmpjes allerhande. Ik heb een tv van een jaar of twaalf oud en die lijkt elke dag kleiner te worden. Ik overweeg om een exemplaar met een groot scherm te kopen waarmee ik online kan, zodat ik daarop mijn YouTubevideo’s kan bekijken.

Nog websites die je aanraadt?

Elke ochtend check ik icanhascheezburger.com, een site met dwaze foto’s van katten en hilarische commentaar erbij. Een klassieker, maar ik vind het geweldig.

‘Let’s not fall apart’, de eerste single van Broken Glass Heroes, het nieuwe project van Pascal Deweze en Tim Vanhamel, ligt nu in de winkel.

Met bijdragen van Stijn Van Kerkhove & Jill Mathieu (iLife)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content