Wie is wie in ‘The O.C.’? Alles wat u moet weten om (weer) in de ban te raken.

Ryan Atwood (Benjamin McKenzie)

Wie? Jongen uit Chi8no, de verkeerde kant van de stad (let wel: in The O.C. is alles wat niet Orange County is de ‘verkeerde kant van de stad’), die bij de familie Gallagher zijn leven mag proberen te verbeteren. Maakt zijn intrede door het buurmeisje te verleiden en de helft van zijn school in elkaar te slaan. Typische quote? Geen. Ryan spreekt vooral door middel van norse blikken en schouderophalen. Wat nu? Op het einde van het eerste seizoen is hij teruggegaan naar Chino omdat hij zijn ex-liefje zwanger had gemaakt. Maar natuurlijk keert hij terug, of wat dacht u? Belangrijker nog: hij heeft leren praten!

Marissa Cooper (Mischa Barton)

Wie? Buurmeisje van de Gallaghers, die nadat ze Ryan heeft ontmoet, wegzinkt in een draaikolk van zelfhaat, drugs en alcohol. Combinatie van Brenda uit Beverly Hills 90210 en Sue Ellen uit Dallas. Typische quote?‘I’m still the girl who tried to kill herself in Mexico.’Wat nu? U vraagt zich af wat voor serie The O.C. is? Wel, toen Ryan wegging, begon Marissa te drinken en bij zijn terugkeer, begint ze nog méér te drinken. Daarna krijgt ze een zenuwinzinking, begint ze een relatie met de tuinman en bekeert ze zich tot de vrouwenliefde.

Seth Cohen (Adam Brody)

Wie? Zoon van de Gallaghers. Nerd die leeft op comic books en kwistig ironische oneliners uitdeelt. Smoorverliefd op Summer, al is Seth helaas het soort jongen dat begint te twijfelen als zijn liefde eindelijk beantwoord wordt. Typische quote?‘Oh wow, I should really learn how to knock. Just in case there’s a threesome going on. In the bathroom.’Wat nu? Trok na Ryans vertrek teleurgesteld op zeiltocht naar Tahiti, maar duikt opnieuw op om een comic-club op te richten en Summers hart terug te winnen.

Summer Roberts (Rachel Bilson)

Wie? Vriendin van Marissa. Op het eerste gezicht het typisch Amerikaanse tienermeisje, mooi, oppervlakkig en vooral geïnteresseerd in kleren, maar stukken grappiger en gevatter dan bijvoorbeeld Kelly uit Beverly Hills 90210. Typische quote?‘Ugh, how can you live like this? Your t-shirts are touching your sweaters!’Wat nu? Papt nadat Seth haar liet zitten aan met de afgrijselijk perfecte Zach.

Sandy en Kirsten Cohen (Peter Gallagher en Kelly Rowan)

Wie? Sandy is een – dankzij het fortuin van zijn vrouw – idealistische pro Deo-advocaat die Ryan in huis neemt en zo het hele verhaal in gang steekt. De volgende twintig afleveringen proberen hij en zijn vrouw vooral Ryan ervan te weerhouden stommiteiten te begaan. Zonder succes. Typische quote?‘Just because you’re leaving doesn’t mean I’m letting you go.’Wat nu? De enige evenwichtige personages uit de reeks gaan ook langzaam ten onder, als een ex-vriendin van Sandy opduikt en Sandy – vanzelfsprekend – gevoelens krijgt.

Julie Cooper en Caleb Nichol (Melinda Clarke en Alan Dale)

Wie? Oké, nu wordt het even moeilijk: Julie is de moeder van Marissa, Caleb is de vader van Kirsten, samen vormen ze een koppel, omdat dat strategisch beter werkt. Twee personages zonder enige scrupules en met een bankrekening om al hun plannen uit te voeren. Typische quote? ‘This photo shoot is important. You could at least feign interest.’ (Julie) ‘That’s exactly what I’m doing.’(Caleb) Wat nu? Weinig opzienbarends: Caleb probeert uit de handen van het gerecht te blijven en moet aan zijn vrouw (en vooral zijn dochter) bekennen dat hij nóg ergens een dochter heeft zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content