Grounded For Life

Elke weekdag vanaf 12/9 – 18.00 VT4

Lichtvoetige familiereeks met een knipoog, waarin een jong koppel hun kinderen op een verantwoorde wijze probeert op te voeden – of is het omgekeerd? Het gebrek aan glamour wordt gecompenseerd met veel humor.

So Little Time

Elke weekdag vanaf 12/9 – 18.30 VT4

Alweer een familieserie, dit keer met twee teenagers als centrale personages. Alles draait rond alledaagse problemen. Need we say more!

Family Guy

Elke zaterdag vanaf 31/8 – 18.15 Kanaal 2

Grappige animatieserie annex sitcom over een verre van doordeweekse familie. Met een diabolische peuter als de Bart Simpson van dienst, die optornt tegen een vader die het midden houdt tussen Homer Simpson en Al Bundy, en een moeder die veel te goed is voor haar eigen welzijn. Het enige normale familielid is de hond des huizes. Tiens, zouden de makers zich geïnspireerd hebben op de Saksen-Coburghs?

Gilmore Girls (K2)

Elke zondag vanaf 1/9 – 19.20 Kanaal 2

Bij het woord ‘familieserie’ beginnen wij spontaan te geeuwen, maar maak er ‘funky familieserie’ van en we fronsen onze wenkbrauwen. De protagonisten: een sexy, alleenstaande moeder van 32 en haar frisse dochter van 16. Neigt naar een ‘ladies only’-show voor een jong publiek.

Code Name: Eternity

Elke zondag vanaf 29/9 – Kanaal 2

Hopelijk is de inhoud van deze sciencefictionserie minder obligaat dan de slogan die ervoor werd bedacht: ‘Niets is wat het lijkt.’ De plot voorspelt weinig goeds: intergalactische huurmoordenaar jaagt samen met een knappe psychologe op een buitenaards wezen met slechte bedoelingen. En dat elke week opnieuw.

God, the Devil and Bob

Elke donderdag vanaf 5/9 – 23.30 Canvas

God – voorgesteld als een sympathieke hippie op leeftijd – en de duivel – een trendy veertiger – gaan een spelletje aan met het voortbestaan van de mensheid als inzet. Een zekere Bob is hun speelbal. Zie ook tvtips.

Jack & Jill

Elke vrijdag vanaf 6/9 – 19.35 Kanaal 2

Charmant, romantisch, leuk: dat zijn de meest gebruikte adjectieven voor deze dramedy over een smoorverliefd koppeltje dat zijn weg zoekt in het leven. Het doet een en ander vermoeden over de adjectieven die niet werden gebruikt.

Shackleton

Elke vrijdag vanaf 8 november – 21.00 Canvas

Uiteraard Brits drama op Canvas. Vierdelige serie van de makers van Longitude, naar een waargebeurd event: de hopeloos mislukte Trans-Antarctica-expeditie van Sir Ernest Shackleton in 1914-1916, die er wel in slaagde om alle expeditieleden veilig terug thuis te krijgen. Een biopic die aan spankracht mist: zeker de eerste twee afleveringen zijn tergend traag opgebouwd.

The Osbournes

Wordt verwacht op Kanaal 2

De reality-versie van Ten huize van. De ultieme carrièrezet van Ozzy – Black Sabbath – Osbourne: in plaats van een rockidool-op-leeftijd werd hij een hippe tv-ster. Het betaalt beter en het is minder vermoeiend. Maandenlang registreerden camera’s van MTV de heavy metal-frontman als… liefhebbende echtgenoot en vader. Geweldig grappig en instant verslavend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content