Vanaf 8/2, elke maandag, donderdag en zaterdag om 21.30 en elke vrijdag en zaterdag om 23.30 – TMF

Hebt u recent opvallend veel zin gekregen in een vettige snack, zeg maar een broodje bakpao? Kans is groot dat de New Kids daar voor iets tussen zitten dankzij hun hitje met The Opposites. Juich, verrekte mongols, want de absurde komische sketchserie waar de song bij hoort, is nu ook bij ons te bekijken. Meet Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie, vijf Brabantse hangjongeren die liever hun nektapijt en Opel Manta onderhouden dan iets nuttigs te doen. De gabbers zijn helemaal terug, en dat dankzij bedenkers Flip van der Kuil en Steffan Haars.

Vanwaar jullie voorliefde voor dit marginale zootje ongeregeld?

Flip van der Kuil: Wij komen allemaal uit Brabant – behalve ik eigenlijk, maar ik heb er ook wel gewoond. Iederéén kent toch zulke jongens: we waren vroeger allemaal bang van hen. In België heb je vast ook typetjes van wie je weet dat je maar beter bij hen uit de buurt blijft. Richard en co doen gewoon lekker wat ze willen: bier drinken, happy hardcore luisteren en keet schoppen. Het is hún dorp.

In België staat ‘New Kids’ pas om halftien geprogrammeerd. Begrijp je dat?

Van der Kuil: Geen slecht idee. (Lacht) In Nederland wordt het zelfs nog later uitgezonden. Onze humor is echt niet bedoeld voor kinderen, al zullen sommigen het misschien wel grappig vinden – des te beter dan. Als we een sketch maken over grote kutten of over het slaan van vrouwen, moet je dat weten te plaatsen. Tja, je moet van onze soort humor houden.

Kwestie van te weten waar de kijkers aan beginnen: kun je jullie humor met iets vergelijken?

Van der Kuil: Goh, in Nederland kan ik niet meteen iets vergelijkbaars noemen. Net daarom wilden we dit programma maken: we vonden dat geen enkel humoristisch programma ver genoeg ging. Onze sketches draaien echt om wat wij grappig vinden. Maar onthoud vooral dat je het allemaal niet te ernstig moet nemen: het is maar een grapje!

Hier bestaat zelfs een Facebookgroep met als titel ‘Ik wil graag eens een Broodje Bakpao proeven (en liefst in België)’. Had je dat zien aankomen?

Van der Kuil: Totaal niet! Op hoeveel staat het nummer nu eigenlijk? (Op het moment van publicatie stond Broodje Bakpao op 11 in de Ultratop 50; nvdr.) In Nederland hadden we natuurlijk wel stiekem op een hoge notering gehoopt, maar dat het ook in België aanslaat, is echt tevet. Eerlijk gezegd: volgens mij ben ik de enige die niet zo gek is op een broodje bakpao.

En staat er nog wat op jullie programma?

Van der Kuil: Binnen twee weken komt in Nederland onze dvd uit, en intussen zijn we al aan een nieuwe reeks aan het schrijven. En op dit eigenste moment zou ook onze nieuwe single in de winkel moeten liggen, de carnavalshit Groeten uit Brabant, al weet ik niet zeker of die ook in België zal uitkomen. Hoe het refrein gaat? ‘De groeten, de groeten, uit Brabant kut!’ En dat dan een keer of vier.

Barbara De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content