Zaterdag 9/1, 20.40 – vtm

Als het aan de Vlaamse tv-zenders ligt, moet de wereld het nog geen jaar zonder Michael Jackson stellen. Samen met Nederlandse zusterzenders gaan VT4 en vtm op zoek naar de incarnatie van the King of Pop. Voor My name is Michael roept die laatste zender de hulp in van Ronny Mosuse.

Ben je een notoir Jacksonadept?

Mosuse: Ik bewonderde en bewonder hem nog steeds als songschrijver en vernieuwer. Met het fenomeen Michael Jackson had ik minder. Wat er ook gebeurde, ik ben hem altijd met zijn muziek blijven associëren. Daar ben ik ook mee opgegroeid. Ik herinner me nog goed dat plots Off the wall(Jacksons eerste soloplaat; nvdr.) uitkwam. Die nummers waren echt steengoed. Don’t stop ’till you get enough, Rock with you… zijn muziek klonk zo veel beter dan de fletse disco die je toen had. Off the wall, daar kon je pas écht op dansen.

Maar een godheid is volgens jou die 25e juni niet verloren gegaan?

Mosuse: Verafgoding zit nu eenmaal niet in mijn bloed, dus neen. Pas op, ik schat Jackson echt wel hoog in, hoor. Hoewel ze verschillende muziek hebben gemaakt, vergelijk ik Michael Jackson wel eens met Prince. Allebei vernieuwers, alleen is Prince op een bepaald moment teruggeplooid op ‘zijn ding doen’. Terwijl Jackson altijd op eenzame hoogte is gebleven.

Het programma ‘My name is Michael’ dan: wat wordt er van jou als jurylid verwacht?

Mosuse: Wel, de winnaars – want het zijn er twee: een kind en een volwassene – krijgen een rol in de tribuutvoorstelling My name is Michael Jackson. Ik ben gewoon gevraagd wegens mijn ervaring met audities voor musicals. Zo heb ik meegezocht naar de juiste stemmen voor de door Stanny Crets geregisseerde versie van Pippi Langkous. Voor My name is Michael verloopt de selectie via enkele auditiedagen en vervolgens drie liveshows.

De tv-zenders strijden met elkaar om de Jacksonerfenis. Zo is er op VT4 ‘Dance like Michael Jackson’ met zijn broer Jermaine in de jury. Had je daar niet graag naast gezeten?

Mosuse: Dat maakt mij allemaal niet uit. Ik zie dit als een baan, één die ik ernstig neem welteverstaan. Mij is gevraagd om vooral op de stem te letten, en dus zal ik er werk van maken dat we inderdaad de beste stem vinden. De andere juryleden zijn My name is Michael-producer Albert Verlinde, van wie ik vernomen heb dat hij een beetje omstreden is (Verlinde verkondigde een paar jaar geleden dat Jackson opgesloten moest worden; nvdr.), Dan Karaty (bekend van ‘So you think you can dance’; nvdr.), die blijkbaar nog choreografieën heeft verzorgd voor Britney Spears en Kylie Minogue, en tot slot Berget Lewis, een zangeres met een indrukwekkende soulstem.

En denk je met hen de geknipte Jacksons te kunnen vinden?

Mosuse: Dat is de vraag, hé. Voor de kinderrol ben ik er vrij gerust in. Uit eerdere ervaringen met audities weet ik dat er onder kinderen altijd onwaarschijnlijk veel onbezoedeld talent zit. Voor de volwassenen vrees ik er wat voor. Ik vraag me zelfs af of Justin Timberlake – toch niet de minste – zou voldoen als hij als onbekende kandidaat zou meedoen. Tja, de lat ligt wel ontiegelijk hoog, hé: Michael Jackson.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content