MY NAME IS…

BRAM VAN DEPUTTE (uiterst rechts). 'Ik heb best bewondering voor mensen die het aandurven om voor een jury te ontdekken of ze kunnen zingen.'

Zaterdag 20/8, 20.45 – vtm

Een nieuw tv-seizoen, een nieuwe talentenjacht. Vtm haalt samen met de Nederlandse spitsbroeders van RTL opnieuw het My Name Is-concept van stal. Voor Vlaanderen presenteert Bram Van Deputte, die na het opdoeken van De Dagshow niet lang met zijn vingers heeft zitten draaien, al was hij verrast door het aanbod. ‘ My Name Is… is iets totaal anders’, klinkt het bij Van Deputte. ‘Maar ik ben natuurlijk wel blij om die variatie: zo kan ik ondervinden wat mij het best ligt.’

Een talentenjachtpresentator toont zich de beste vriend van de kandidaten of zeikt hen subtiel af. Wat ben jij van plan?

Bram Van Deputte: Goh, dat zal een beetje van de kandidaten afhangen. Een kind ga ik niet hetzelfde aanpakken als iemand die vooraf verkondigt dat de wedstrijd mag worden stopgezet omdat met hem de winnaar zich aandient. Ik probeer mij vooral voor te stellen wat de kijker thuis denkt en handel daar naar. Als zo’n bluffer op het podium helemaal door de mand valt, zal ik dat achteraf toch wel met een knipoog proberen op te lossen.

Je zou ‘My Name Is…’ kunnen omschrijven als de hedendaagse ‘Soundmixshow’. Heb jij daar een verleden in?

Van Deputte: Mijn zangtalent is zo beperkt dat ik in mijn kindertijd nooit verder ben durven te gaan dan The sound of C van de Confetti’s – die zanglijn was nog net monotoon genoeg. (Lacht) Ik heb best bewondering voor mensen die het aandurven om voor een jury te ontdekken of ze wel kunnen zingen, zeker omdat de audities dit jaar voor een publiek gebeuren. En onze jury is spontaan: ze zeggen waar het op staat. Ook Kelly Pfaff.

Je wordt omringd door wonderbaarlijke Nederlandse showbizzfenomenen als Albert Verlinden, Do en jouw collega-presentatrice Nicolette van Dam. Hoe is dat werken?

Van Deputte: Aangenaam, echt waar. Ik had in de wandelgangen de verhalen over de typisch Nederlandse werkwijze horen waaien, maar dat valt eerlijk gezegd goed mee. Als er al eens geluld wordt, is het met een reden, om knopen door te hakken bijvoorbeeld. Wij, Vlamingen, zouden dat wellicht met de helft van de woorden doen, maar we komen eruit. En natuurlijk lachen we wel eens met elkaars accenten.

Vrees je voor de livepresentaties niet het Jan Leyers-syndroom, namelijk dat je helemaal assimileert tot een Nederlandse praatvaar?

Van Deputte: Ik vraag het mij af, zeker omdat ik er mij altijd over verbaas hoe onze expatvoetballers na een paar jaar in de Nederlandse Eredivisie steevast een vreemd accentje oppikken. Maar ik maak me niet echt zorgen over de livepresentatie. Daarbij houd ik me voor dat ik de kijker rechtstreeks toespreek en daarbij beeld ik me toch geen Koos of Mien bij in. Ik zie me er nog geen ‘asjemenou’ uitflappen.

Was het aanbod voor ‘My Name Is…’ een opluchting nadat vtm toch vrij abrupt besliste om ‘De Dagshow’ al na één seizoen op te doeken?

Van Deputte: Persoonlijk had ik het geluk dat men mij al vrij vroeg signalen heeft gegeven dat het voor mij met De Dagshow niet afgelopen was. Natuurlijk vind ik het afvoeren jammer voor de ploeg die het gemaakt heeft, want die blijft wel met vragen zitten. Tja, in de tv-wereld is het vaak onzekerheid troef. In feite zijn wij maar spelers op het veld: we voeren de instructies van de coach zo goed mogelijk uit om daarmee dan hopelijk te scoren.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content