Zonder internet is Murielle Scherre verloren. Haar site, MySpaceen webcam zijn haar ‘life support system’.

Je hebt een eigen website, een MySpace en een onlineshop…

Dus ja, internet is heel belangrijk voor mij. Als ik niet op het net kan, krijg ik afkickverschijnselen. De shop neemt een van mijn collega’s voor haar rekening, maar ik ben wel voortdurend bezig met het beantwoorden van e-mails en het onderhouden van mijn MySpace.

Lafilledo.com heeft een bijzondere look. Waar haalde je daarvoor je inspiratie?

Alle eer gaat naar de webmasters Milk And Cookies. Stijn en Tim zijn gewoon genieën, want er bestond helemaal nog niets in dat genre. Ik vind het super dat je als het ware toevallig van de ene op de andere foto terechtkomt – geef toe: van lingerie wil je toch vooral foto’s zien.

Zijn er intussen wel andere sites die je kan aanraden?

Alles wat Milk And Cookies maken. (lacht) Hun eigen site is fijn om naar te kijken, net als die van Soulwax, die uit minisites bestaat.De stek van beeldfabriek Afreux is ook erg grappig: je kan zelfde openingspagina ontwerpen.

Koop je zelf ooit iets op het internet?

Uit zelfbescherming begin ik daar niet aan, al durf ik wel iets op eBay te kopen. Ik heb altijd een zwak gehad voor de verwaarloosde spullen op een rommelmarkt, de gehaakte roze poedel dieniemand wil bijvoorbeeld. Onlangs zocht ik voor een show drieFisher-Pricecassetterecorders, en die vond ik ook op eBay.

Wat doe je nog zoal online?

Dat zou je wel willen weten, hé! (lacht) MSN, voor zowel business als pleasure. Skype vind ik eigenlijk nog handiger, zeker om liedjes en beelden door te sturen. Ik kan alle vormen van communicatiealleen maar toejuichen…

Ik moet het vragen: bedrijf je cyberseks?

Als je een webcam hebt, móet je daar gewoon ’s mee experimenteren. Maar geef mij toch maar zintuiglijke seks: ik wil mijn man binnen handbereik. Pornografische prenten? Het zou héél handig zijn mocht ik met een simpel plaatje aan de slag kunnen, maar ik haal er toch niet zoveel bevrediging uit.

Je staat bekend als een voorvechtster van vrouwenrechten. Leven de verschillen en de ongelijkheid tussen de seksen ook op het web?

Tuurlijk wel, geef maar eens ‘gender study’ als zoekwoord opGoogle in. En maar goed ook: we leven in fucking 2008 envrouwen worden op professioneel vlak nog steeds benadeeld.Feminisme.be/fcpoppesnor is een mooi platform, met een voorstelling van superinteressante projecten, debatten en lezingen.

Wat zou jij nog graag op het internet zien?

Wel, ik ben een enorme YouTubefan – het filmpje van Benny Lava doet me nog steeds gieren. Het is een schitterende manier om dat soort leuke beelden verder dan je familie te krijgen. Van mij zouden ze hetzelfde met radio mogen doen: het resultaat zou waarschijnlijk origineler en beter zijn dan de professionele tegenhangers.

In augustus brengt Murielle ‘La Fille d’O’ Scherre haar eerste schoenencollectie op de markt. Momenteel loopt op TMF haar realitysoap ‘Kitten Academy’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content