Spring in een vliegmachien – Geen vertrouwen in de piloot van het vliegtuig dat u straks op moet? Leer snel zelf een Airbus, Boeing of Cessna besturen.

MICROSOFT

PC

GAMEPLAY 8,5 l GRAFIEK 9,5 l GELUID 7,5

De Flight Simulator-reeks, inmiddels een respectabele 25 jaar onder ons, is nooit vermaard geweest om zijn spektakelwaarde: er zijn opwin-

dender dingen dan je doorheen de startprotocols van een lijnvliegtuig klikken. Toch groeit de fanbasis van deze serie met elke editie, niet het minst in kringen van echte piloten.

De kracht van Microsofts vluchtsimulator zit dan ook in zijn authenticiteit, die bij deze nummer X tot ongekende hoogten wordt opgedreven door een fotorealisme waar maar weinig andere games prat op kunnen gaan. De wereld onder je oogt echter dan ooit, met gedetailleerd uitgewerkte steden, luchthavens, boten en verkeer. Het weer waarin je opstijgt, vliegt en landt kan desgewenst (via internetconnectie) in overeenstemming worden gebracht met de werkelijke meteorologische omstandigheden op je virtuele locatie.

Een Boeing 747 in de lucht krijgen (en houden) zonder dat er aan boord hysterie uitbreekt en massaal naar de kotszakjes gegraaid wordt, leerde u al in de vorige edities. Flight Simulator X pakt nu ook uit met missies, die wel eens de grote doorbraak van deze game zouden kunnen betekenen. Verwacht geen dogfights met gevechtsvliegtuigen uit het voormalige Oostblok, wel een deelname aan de Red Bull Air Race of een humanitaire bevoorradingsmissie, het blussen van een boorplatform of een landing op een bevroren meer tijdens een reddingsoperatie.

Het aanbod vliegtuigen waarvan je de stuurknuppel in handen krijgt, strekt van kleine ULV’s over helikopters tot grote burgerluchtvaarttoestellen. Desgewenst kun je je vluchturen ook online scoren en het luchtruim delen met andere spelers, met wie je via de headset kunt chatten. Niet alle actie speelt zich af in de cockpit: je kunt ook vanuit de controletoren op een van de ontelbare luchthavens het vliegverkeer in goede banen leiden. Planespotters krijgen waar voor hun geld met in de standaardversie 18 toestellen, 40 luchthavens en meer dan 30 missies; en in de deluxe-uitgave van elk nog een flink pak meer. Reden genoeg om die joystick nog eens van onder het stof te halen

GAMEFLASH

Ondanks alle heisa rond het voor ‘Columbine simulator’ versleten Bully, blijkt deze hier tot Canis Canem Edit hertitelde game een verrassend onschuldig spelletje dat vooral de draak steekt met schoolfilmclichés en anti-gamehysterici * Een fabrikant van halloweenkostuums baseert zijn volgende collectie op het stijlvolle westernvampierengame Darkwatch * Nadat alle vooraf te bestellen PS3-consoles voor de Amerikaanse markt in sneltempo uitverkocht waren, verraste het niemand dat een aanzienlijk aantal daarvan al tegen woekerprijzen aangeboden werd op eBay * Ook voor dit jaareinde plant de Get Well Gamers Foundation een massale donatie van games en spelconsoles aan kinderen die de feestdagen in het ziekenhuis zullen doorbrengen * David Bowie zal in de nieuwe Spongebob Squarepantsgame de stem van Lord Royal Highness vertolken * Gitaarsimulator Guitar Hero II verrast met naast popdeuntjes van The Police en The Pretenders ook snoeihard werk van Suicidal Tendencies, Black Sabbath en Megadeth.

Raf Picavet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content