Voor de programmadetails verwijzen we naar het ‘spoorboekje’ in Focus 52 van volgende week.

Geen nood voor wie nog niet weet wat gedaan op oudejaar: er valt die avond heel wat te lachen, te dansen en te feesten op de Vlaamse zenders. Bij voorbeeld op TV1: tussen twee afleveringen van De Leukste Eeuw _ één over Toon Hermans en één over het voorbije jaar _ in zit een special rond het hupse kinderpoptrio K3. Om halfelf stormt Felice met het Swingpaleis de huiskamer binnen. Ook na middernacht blijft TV1 in feeststemming, want dan is de écht laatste aflevering van Hitkracht te zien, met Jan Bosman en Geena Lisa.

Meer artistieke zielen vinden vanaf halfnegen hun gading op Canvas, met de kunstjes van het futuristische Cirque du Soleil, Pavarotti & friends en Mirrorball, een humoristisch programma met de cast van Absolutely Fabulous. Klokslag middernacht volgt de thriller Snake Eyes van Brian De Palma. Daarna diept Canvas Nefast voor de Feestvreugde op, een eindejaarsprogramma met de toepasselijkste titel in tijden. Bart Peeters en Hugo Matthysen maakten het programma vorig jaar, maar qua grondig vervelende onzin scheert het nog altijd hoge toppen.

Ook VTM kiest op oudejaarsnacht voor een mix van humor en muziek. Vanaf iets voor halfelf mag huiskomiek Jacques Vermeire opdraven. Zijn show is doorspekt met fragmenten uit zijn zaalshows en gastoptredens van VTM-coryfeeën. VTM zet het nieuwe jaar in met een live concert van Robbie Williams, waarna de Vilvoordse zender tot de vroege uren de dansvloer opgaat met non-stop muziekclips.

VT4 toont na de speciale afleveringen van Gene & Ushi en Chris & Co, en Indecent Proposal, de klassieker met Robert Redford en Demi Moore. Niet meteen iets om de feestdis voor te laten, tenzij uw nonkel Jef net zijn arsenaal flauwe moppen heeft bovengehaald. Wel niet te missen, als u het ons vraagt: V.I.P., waarin Paul Kaye als de roodharige en nietsontziende Vliegende Reporter Dennis Pennis doorheen de wereld van glamour en glitter stormt. De verdere programmering ligt nog niet vast.

Lifestylezender Vitaya valt enigszins uit de toon temidden het feestgedruis: een aflevering van Eet-wijzer (met ganzenlever uit de Perigord en wijnen uit de Sauternes, het is tenslotte nieuwjaar), een aflevering van de kinderziekenhuisreeks, een uitzending over de wondere dierenwereld in Europa en een blik in de bikkelharde wereld van de Sterrenacademie. Ontnuchterend, dat wel.

Kanaal 2 vult de avond met film: Toys en The Rocky Horror Picture Show. Vanaf iets voor 2 uur wordt naar Top Radio overgeschakeld. Jim TV doet het feestelijker: vanaf 21 uur brengt Exit 2001 een bruisende mix van muziek, reportages en concerten. Na middernacht zijn er allerlei dance- en partyclips te zien. Voor de drank zal u zelf moeten zorgen.

Dominique Soenens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content