Man o man

HUYGHE: Het is me nog niet geheel duidelijk wat Man o man nu precies was, maar ik denk dat het een soort schoonheidsconcours moest zijn waarin een aantal mannen voor een zaal vrouwen moest paraderen. Wie niet genoeg applaus kreeg, werd door stewardessen in een zwembad geduwd. De kandidaten probeerden de dames te overtuigen door een liedje te zingen, een gedichtje voor te lezen of een mop te vertellen. Met één constante: gratuite seksuele toespelingen. Om je een idee te geven: in één aflevering – niet eens een kerstspecial – was een kandidaat verkleed als kerstboom om de pun ‘Kom mijn ballen versieren’ te kunnen maken.

Je zult erbij moeten zijn geweest om het te snappen, maar blijkbaar hielden mensen in 1996 enorm van seksuele toespelingen. Hoe absurd ook. Een andere kandidaat spreekt de vrouwen toe met de zin ‘Mijn pijpen zijn iets korter dan die van mijn broek’ en een vuile knipoog. Ik probeer nog altijd te snappen wat hij daarmee bedoelde. Ofwel had de redactie hem de zin ‘Mijn pijp is langer dan die van mijn broek’ ingefluisterd en was hij de exacte formulering vergeten. Ofwel was dat een volstrekt willekeurige zin met het woord ‘pijpen’ in. In elk geval: héél rare zin.

Wat ook niet helpt, is dat Man o man door Roland Peeters wordt gepresenteerd, die dat op de bots lijkt te doen: hij rolt voortdurend met zijn ogen, maakt rare moppen waar niemand om lacht en lijkt zich de hele tijd zelf af te vragen wat hij aan het doen is. Driekwart van de tijd lijkt het publiek niet eens te beseffen dat er een presentator in de zaal staat. Fijn weetje: Roland Peeters is ook de man die op de flessen ketchup van Zeisner staat. Die vent met die koksmuts: dat is hij. Wat al bij al toch de beste curryketchup op de markt is. Geen slecht woord over Roland Peeters dus.

Schoonheidswedstrijd met mannelijke kandidaten.

Jaren 1996-1997

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content