Focus Knack hoort graag uw mening. Reacties zijn welkom op ons postadres, Focus Knack, Raketstraat 50b2, 1130 Brussel, of in onze mailbox, focus@knack.be. Elke inzending moet zijn ondertekend met naam en adres. Reacties kunnen worden geredigeerd en ingekort.

3 x wanhoop

TELETOBBEN. TINE HENS IN FOCUS KNACK NR. 12

Beste Tine, je stukje over De moeder van mijn dochter heeft me behoorlijk triest gemaakt. Ik begrijp je cynisme eigenlijk niet zo goed. Waar gaat dit eigenlijk over? Is het iets persoonlijks? Is het omdat je maar een héél klein stukje bekeken hebt? Zo lijkt het wel. Je legt trouwens Annemie woorden in de mond die ze nooit zou zeggen. Zoals ‘nen forsige loebas’: dat komt niet van haar, dus wellicht van jou. Dat doet mij helemaal aan de waarde van je stukje twijfelen. Ik kan heel goed begrijpen dat dit soort televisie niet je ding is maar wat me vooral heel erg ongelukkig maakt, is dat je er een karikatuur van maakt. Je hebt niet echt gekeken. Je hebt gewoon gedacht: ‘Haha, daar ga ik eens brandhout van maken. Daar zal IK eens veel plezier aan beleven!’ De macht van de televisie is groot, maar jij bent blijkbaar ook niet vies van de macht van je pen.

PS: Ik weet dat je dit niet als objectief kan zien, aangezien ik als fotografe vaak samenwerk met Annemie, maar dat zal me worst wezen.

Van een taboedoorbrekend blad als Focus Knack valt het tegen dat het niet wil erkennen dat het Afrikaanse aidsprobleem rechtstreeks gelinkt is aan de manier waarop ginds met seks en vrouwen wordt omgegaan. Dit beeld van Afrika met zijn vele taboes, versmachtende tradities en tribale gebruiken durft haast niemand meer in beeld te brengen sedert ons koloniale schaamtegevoel ons de mond heeft gesnoerd. Annemie Struyf zwijgt als ze moet zwijgen, maar tussendoor tracht ze er de moed in te houden met haar goede humeur. Mag het? Een tip voor Tine Hens: breng eens een bezoekje aan de website www.hopeforkabondo.org. Dat tempert misschien wat de frustratie van de bankzitter die moet toekijken hoe een sterspeler keer op keer scoort.

De website van onze stichting ‘Hope for Kabondo’ telt sinds de start van de tv-reeks De Moeder van mijn Dochter reeds meer dan 2700 hits waaruit financiële steun is voortgevloeid. Honderden reacties in onze mailbox bevestigen dat de zure oprisping van ’teletobber’ Tine Hens een uitzondering is, geen regel. Dankzij geëngageerde journalistes als mijn zus Annemie is Achiengs weeshuis weldra een feit!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content