20.40 – vtm (vanaf donderdag 25/9 elke weekdag om 18.25, marathonuitzending op zondag)Kitschadepten en liefhebbers van een stevige portie sentiment worden in de vooravond van vtm weer op hun wenken bediend. De nieuwe telenovelle LouisLouise vangt vanavond aan met een extra lange piloot en is vanaf donderdag elke weekdag trouw op post om 18.25 u. Wie op dat tijdstip nog aan het werk is of in de file staat, kan zoals bij Sara de hele week op zondagavond in één ruk bekijken.

Maar zeg niet zomaar Sara tegen LouisLouise, al zijn ze allebei gebaseerd op een Zuid-Amerikaanse telenovelle. LouisLouise stamt van het Argentijnse Lalola over een vrouwenverslinder die na de onenightstand te veel door de gedumpte minnares vervloekt wordt en plots in een vrouwenlichaam gevangenzit. Maar LouisLouise doet er vergeleken bij Sara nog een schep bovenop: nog fellere kleuren en nog vettiger knipogen.

‘Het zal wel niemand verbazen dat ze mij voor de rol van Louise gevraagd hebben, eigenlijk zit er ergens diep in mij een man,’ lacht Hilde De Baerdemaeker, die na een half uur Axel ‘macho Louis’ Daeseleire aflost als Louise. ‘Maar ik kan ook heel vrouwelijk zijn en het geweldige aan de rol van Louise is dat ik dat en nog veel meer mag zijn: dan eens de macho gevangen in een vrouwenlichaam, dan weer de verleidelijke vamp. Zeg nu zelf, hoe vaak krijg je zo’n rol aangeboden?’

Heb je niet getwijfeld over de zeer korte tijd waarop ‘LouisLouise’ gemaakt moet worden? Jullie zijn pas deze zomer begonnen en blijven doorgaan terwijl de serie op antenne is.

De Baerdemaeker: Het is inderdaad een andere manier van werken dan ik gewoon ben. Voor een film neem je twee, drie minuten per dag op, voor een sitcom ongeveer tien, maar voor LouisLouise maar liefst twintig. Je krijgt daardoor wel een soort adrenalinerush tijdens het acteren. Ik vergelijk die elf maanden waarin we LouisLouise opnemen dan ook met een marathon. Al ga ik achteraf wel platte rust nodig hebben.

En wat als je als hoofdrolspeelster midden in de opnames een ongeval krijgt of ziek wordt?

De Baerdemaeker: Ik merk wel dat ik nog wat voorzichtiger geworden ben, maar voor de rest zijn er geen speciale regelingen getroffen. Ik woon in Kortenberg, niet zo ver van de studio’s, en m’n dagen bestaan grotendeels uit opnemen. Zo- veel kan me dus niet overkomen.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content