Radiopresentatrice Lies Steppe is naar eigen zeggen een kind van Generatie Google. Een leven zonder internet kan ze zich moeilijk inbeelden.

Je plaat is voor een stuk dankzij de gemakken van het internet tot stand gekomen.

We hebben het meeste zelf gedaan. De single hebben we zelfs tot de verpakking toe verzorgd door voortdurend met de ontwerpster over en weer te mailen. Bovendien is de plaat via het internet in Bristol gemasterd. Daar wordt eraan gewerkt, het resultaat wordt geüpload en daar geven we dan feedback op. Ik heb de man die voor de mastering instond nooit ontmoet. Toch viel het contact erg goed mee.

Vind je het handig om op die manier te werken?

Praktisch gezien wel, maar er is niets zo fijn als een babbel waarbij je elkaar in de ogen kan kijken. Internet is handig en mijn laptop ligt nooit ver uit de buurt, maar met vrienden een glas wijn drinken blijft toch leuker.

Houd je ook online contact met je vrienden?

Niet echt. Wat die sociale netwerksites betreft, ben ik ben niet van de snelsten. Maar voor Steppe heb ik wel een MySpacepagina aangemaakt. Facebook vind ik een leuk medium om mensen up to date te houden, al heb ik niet meteen de neiging om iedereen te vertellen wat ik vanavond ga eten. Enige zweem van mysterie mag wel.

Volg je de muziekscene online?

Ik koop regelmatig platen via iTunes. Als ik de hoesjes echt mooi vind, haal ik me wel nog de echte cd in huis. Doordat ik nu zelf een MySpace heb aangemaakt, leer ik ook andere muzikanten kennen. Ik probeer alert te zijn. Patrick (Steenaerts, haar muzikale compagnon; nvdr) zit hele dagen op eBay naar instrumenten te surfen. Onlangs kocht hij een vintage orgel, bleek dat de verkoper zelf ook een leuke band heeft en dat hij in een mooi fifties-huis woont. Het is leuk om op die manier mensen te ontmoeten.

Ben je soms nog offline?

Ik surf wel veel, vooral dan voor de radioprogramma’s die ik maak. Ik woon op het platteland, het net is dus vaak mijn enige band met de rest van de wereld. Ik ben echt een kind van Generatie Google – ik zou nog moeilijk zonder kunnen.

Heb je favoriete stekjes op het internet?

Op Abconcerts.be vind je ABtv, waar je veel opnames van sessies in de AB kunt bekijken. Ik houd ook van Sublimefrequencies.com, een website van mensen die overal opnames maken en daarmee een vorm van wereldmuziek maken. Dat vind ik geweldig.

Lies Steppe presenteert ‘Laika’ op Klara én is Jef Neves co-host voor ‘Neve’. Onder nom de plume Steppe brengt ze samen met Patrick Steenaerts haar eerste plaat uit. ‘Delight’ is te koop op iTunes en Steppe treedt op 14 mei op in Music Village in Brussel.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content