Laatste uitzending van ‘Levende Lijven’, zaterdag

Radio-minnend Vlaanderen mag terecht in rouw verkeren. Op zaterdag 30 juni gaat het bruisende Radio 1-programma Levende Lijven nog één keer live vanuit de Brusselse Ancienne Belgique, in juli en augustus volgen de beste fragmenten van het voorbije seizoen. En dan geven de programmamakers de pijp definitief aan Maarten.

Levende Lijven gaf vijf seizoenen lang de zaterdagochtend een frisse spirit. Zo’n 1500 praatgasten en livemuziek van 400 muzikanten, van eigen bodem en van het internationale toneel. Place to be was de Club in de AB. De laatste Levende Lijven gaat door in de Grote Zaal, waardoor een veelvoud van het normale publiek toegelaten wordt.

Het presentatieduo kreeg in de loop van de jaren andere gezichten. Nic Balthasar en Betty Melaerts beten in 1996 de spits af. Het voorbije seizoen waren Koen Fillet en Veronique Goossens van de partij. Goossens wisselde de radio in voor het opsporingsprogramma op TV1. De voorbije maanden schaarde Fillet enkele BV’s aan zijn zijde als copresentator, onder wie Frank Focketeyn, Michaël Pas, Walter Van den Broeck. Voor de laatste uitzending waagt acteur Wim Opbrouck zich aan de livepresentatie. Fillet, die bij Radio 1 als een van de beste interviewers beschouwd wordt, keert in het najaar terug als presentator van een nieuw programma. Samen met Sven Speybrouck moet hij elke weekdag De Zuidkant doen vergeten.

Het studiopubliek kreeg in Levende Lijven voor 300 frank naast een swingend radioprogramma ook nog een lunch voorgeschoteld. Na de show stond er voor vijftig aanwezigen een uitstap door onze hoofdstad, met gids, op het programma.

De live gebrachte muziek van altijd weer verrassende muzikanten was meermaals een schot in de roos. Voor het slotgala beloven de makers alvast de verschijning van het mambo-orkest El Tatoo Del Tigre. Ook huispianist Ad Cominotto is weer van de partij.

Het kostte de redactie naar verluidt drie jaren plannen, maar zaterdag is hij dan toch van de partij: Hans Liberg, de Nederlandse cabaretier die de voorbije jaren naam en faam maakte op Broadway. Gezien de start van de festivalzomer dat weekend, heeft de radioshow ook nog een nog nader vast te leggen muzikale gast die dat weekend ergens op een festivalwei ten dans speelt.

Radio 1 stopt met de succesvolle formule ‘omdat het steeds weer een enorme kunstgreep was om de muzikanten en de gasten klaar te stomen voor een liveprogramma op zaterdagochtend’. Ook voor de redactie was de liveshow elke week een harde dobber. Naar verluidt denkt de top van de informatiezender aan een nieuwe formule voor een liveprogramma op zaterdagochtend.

Thomas Schepers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content